Маша Перовић бронзана на ЕП за јуниорке!

39

Рвачица Црвене звезде Маша Перовић освојила је бронзану медаљу на Европском првенству за јуниоре које се одржава у Сантјагу де Компостели у Шпанији.

Маша је до одличја у категорији до 65 килограма дошла победом над Украјинком Јелисаветом Вунохард у репесажу. Звездина рвачица је претходно савладала Азербејџанку Фатме Исајеву, а једини пораз је доживела од Мађарице Енико Елекеши која је касније освојила титулу шампиона Европе.

Одличне резултате оствариле су и Јована Радивојевић (59 кг) која је заузела пето место, као и Јана Петровић (57 кг) и Милица Секуловић (55 кг) које су оствариле пласман на 8. место.

Ово је огроман успех за српско рвање. Поносан сам на све девојке. Све су се бориле као лавице и све су близу освајања медаље. Маша нам је донела највећу радост освојивши бронзу у категорији до 65 кг. Маша је у репесажу победила Азербејџанку Фатме Исајеву тушем при резултату 18-10. У борби за бронзу савладала је противницу из Украјине Јелисавету Вyнохрад такође тушем при вођству од 6-2. Једини пораз је био од Енико Елекеши из Мађарске која је понела титулу првакиње Европе. Ово је трећа медаља за Србију ове године у рвању за жене. Са три Европска првенства узастопно се враћамо са медаљама. Фани Нађ (У23), Евелин Уљхеи (У17) и сада Маша Перовић (У20). Мислим да овакав континуитет освајања медаља нисмо имали чак ни у грчко-римском стилу где имамо најбоље резултате и велике шампионе. Пуно одрицања и велики труд увек дају резултате и то смо поново потврдили. Остале девојке су такође биле одличне. Јована Радивојевић (59 кг) пето место, ту нам је за мало измакла медаља, она је у репесажу победила тушем противницу из Литваније, али је у борби за медаљу од ње била боља такмичарка из Турске, Јана Петровић (57 кг) осмо место изгубила је од Немице која је била трећа на ЕП за млађе сениорке ове година у одличном мечу, где је наша Јана водила до минут пре краја. Милица Секуловић такође осмо место и ако је још увек кадеткиња одлично се борила, победила је тушем противницу из Бугарске у првом колу, а онда је савладана од Италијанке. Предстоји нам кратак једнонедељни одмор и крећемо са припремама за Светско првенство за све узрасте. Још једном ћу нагласити да сам изузетно поносан на наше лавице и да Србија не треба да брине за будућност рвачког спорта јер заиста имамо одличну генерацију која је тек почела са освајањем медаља – изјавио је тренер и спортски директор Црвене звезде Далибор Перовић.

Спортско друштво Црвена звезда честита Маши Перовић, као и осталим Звездиним рвачицама, стручном штабу и менаџменту Рвачког клуба на изузетним резултатима.

Претходни текстТема дана | Председник Звезде поздравио и наградио најталентованије
Следећи текстОдржана редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда