Лука Митровић Звездин и наредне три сезоне!

39

Крилни центар Црвене звезде Меридианбет Лука Митровић остаје у свом клубу и наредне три сезоне!

Лука је потписао трогодишни уговор (2+1) са нашим клубом, чиме ће се придружити малој групи играча који су у црвено-белом дресу провели готово целу деценију!

Лука Митровић је висок 205 центиметара, рођен је 21.03.1993.године у Новом Саду. У Црвену звезду је стигао још 2012.године, у првом мандату је провео пуних пет сезона на Малом Калемегдану и постао и капитен тима. Након епизода у Бамбергу, Мурсији, Манреси, Хапоелу и Будућности, вратио се у свој клуб 2021.године… и наставио да исписује историју.

Лука Митровић је са Црвеном звездом освојио чак 14 трофеја (4 АБА лиге и по 5 трофеја првака Србије и КРК).

Лука Митровић је до сада одиграо 398 утакмица у црвено-белом дресу и налази се на петом месту вечне листе играча по броју одиграних утакмица;

Такође, Лука се налази на четвртом месту по броју одиграних европских утакмица у црвено-белом дресу са 131. утакмицом;

Са 2893 убачених поена налази се на 16.месту вечне листе по броју датих поена;

Са до сада освојених 14 трофеја налази се одмах иза Бранка Лазића и Огњена Добрића на листи најтрофејнијих кошаркаша Црвене звезде. Други је стрелац у историји клуба у Евролиги и трећи у АБА лиги.

Останком Луке Митровића, играча који ће својим присуством у свлачионици и на терену у сваком смислу донети много – клуб је наставио континуитет који има већ годинама, а то је база домаћих играча који знају шта значи дрес Црвене звезде.

Клуб се овом приликом захваљује Луки Митровићу који је одбио понуде неколицине евролигашких клубова да промени средину током овог лета, и за знатно мање новца одлучио да остане један од темеља Црвене звезде и у годинама које долазе.

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЗвезда ТВ | Генерал Барак Бахар
Следећи текстФлореташице и флореташи Црвене звезде шампиони Србије!