Србија обезбедила опстанак у другој дивизији

38
Извор: Српски Атлетски Савез

Репрезентација Србије наступила је на Европском тимском такмичењу у атлетици које се одржало у оквиру Европских игара у Пољској. Са седам чланова АК Црвена звезда појачао је српски тим.

Армин Синанчевић заузео је високо треће место од 16 бацача кугле, а најдаљи хитац остварио је са 20.42 метара.

Представник Србије у дисциплини 110 метара препоне био је Богдан Видојковић истрчавси поново испод границе од 12 секудни. Укупном билансу допринео је са значајних 14 бодова са заузетим петим местом и резултатом 13.98 секунди.

Редован члан српског тима у скоку удаљ, Страхиња Јованчевић, скочио је 7.66 метара. Свега неколико центиметара делило га је од топ три скакача, али је за овим резултатом заузео шесто место.

Изазовна трка на 3000 метара са препрекама донела је младој Милици Томашевић лични рекорд од 10:50.25 која се изборила за девету позицију.

Неизвесност другог дана такмичења припала је штафетама на 4×100 метара. Сениорке су нажалост предале палицу мимо опсега за предају и биле су дисквалификоване. Већа је штета јер би овај резултат био нови национални рекорд у којој је Милана Тирнанић трчала последњу измену фантастичних 10.66 секудни летећих.

Мушка штафета била је сигурнија у предаји и за стотину истрчала испод 40 секунди. Стефан Каљуш, спрецијалиста за 200 метара, одлично је истрчао другу кривину и предао палицу Алекси Кијановићу за резултат од 39.99 секунди. Чека се тренутак када ће и овај виседеценијски рекорд бити оборен.

Тамара Вулетић као сигурана чланица репрезентације Србије у сениорској штафети од 2017. године овога пута није наступила, али верујемо да ће бити у постави на првом наредном такмицењу.

Честитамо целом тиму и свим атлетичарима репрезентације Србије и желимо им да за две године изборе пласман у вишу лигу.

Претходни текстЗвезда ТВ | Асови за Лигу шампиона
Следећи текстОлањинка и Красо одрадили први тренинг