Звезда ТВ | Асови за Лигу шампиона

64

У новом издању емисије „Звезда ТВ“, представљамо вам шест појачања, асова за Лигу шампиона, то су: Јован Шљивић, Жан Филип Красо, Едмунд Адо, Омри Глазер, Марко Стаменић и Питер Олањинка.

Јован Шљивић је рођен 14. октобра 2005. године у Крушевцу где је и почео да тренира фудбал, а у Звезду је стигао као тринаестогодишњак и прошао готово све млађе селекције нашег клуба, а стаж у Омладинској школи крунисао је освајањем титуле у Кадетској лиги Србије. Затим је уследила сезона у Графичару где је на 12 мечева постигао четири и наместио још три гола, што је био јасан знак за челнике нашег клуба да даровитог племјкера који се најбоље сналази иза нападача, прекомандују у сениорски тим. Шљивић је стандардни репрезентативац Србије. Продужио је уговор са нашим клубом на три године и задужио дрес са бројем 7.

Жан Филип Красо је рођен 17. јула 1997. године у Штутгарту, али је јуниорски стаж провео у француском Лоријену. Након што је головима скренуо пажњу на себе у нижим лигама Француске, Сент Етјен га је довео у своје редове где је доживео потпуну фудбалску ренесансу. У међувремену је и дебитовао за репрезентацију Обале Слоноваче, чији је сада незамењив члан. Сезону за нама завршио је као трећи стрелац француске Лиге 2, а учинак је импозантнији када се дода и то да је на 35 мечева уз 17 голова забележио и 12 асистенција. Красо је потписао уговор са Звездом на четири године, а одабрао је дрес са бројем 17.

Едмунд Адо је рођен 17.5.2000. године у Чоркору, градићу у Гани. Већ са 18 година, напустио је матичну земљу и појачао словачку Сеницу за коју је на 53 меча постигао три гола. Афирмацију је стекао у Шерифу где је важио за најбољег фудбалера молдавског тима у групној фази Лиге шампиона, и на 33 меча успео да упише погодак, а у наш клуб стиже из суботичког Спартака. Стандардан је репрезентативац Гане. Адо је такође потписао четворогодишњи уговор, док ће носити дрес са бројем 21.

Омри Глазер је рођен 11. марта 1996. године у Тел Авиву. Каријеру је започео у Хапоел Ранани, где је постао млади репрезентативац Израела, док је сениорски деби уписао као голман Макаби Хаифе (62 утакмице, 76 примљених голова и 18 „клин шитова“). У међувремену се етаблирао као „јединица“ репрезентације (и два пута бивао проглашен најбољим голманом Израела), а у Црвену звезду долази из Хапоел Бер Шеве где је на 83 сусрета капитулирао свега 69 пута, уз 34 „клин шита“. Глазер ће бити веран Црвеној звезди три године, а задужио је дрес са бројем 18.

Марко Стаменић је рођен у Велингтону на Новом Зеланду, али поседује и српски пасош тако да неће заузимати место странца у нашој екипи. Реч је о централном везном фудбалеру рођеном 19. фебруара 2002. године који је висок 188 центиметара чије афирмација долази наступима за Копенхаген у Лиги шампиона, када је био један од најбољих актера у дуелима са Манчестер Ситијем и Севиљом. За дански тим је одиграо 23 меча, а стандардан је репрезентативац Новог Зеланда. Задужио је дрес са бројем 6, а на располагање Звезди се ставио у наредне четири године.

Питер Олањинка је рођен 16. новембра 1995. године у Ибадану, граду у Нигерији, а у Европу је стигао као седамнаестогодишњак, премда је пажњу на себе скренуо нешто касније – наступајући за Дуклу из Прага, затим Зулте Варегем и на послетку за Славију Праг. Носећи дрес чешког клуба чији је био и капитен, али и најбољи играч, на 183 меча постигао је 50 погодака уз 26 асистенција. У следеће три године, на колико је потписао уговор ће носити дрес са бројем 14.

Претходни текстТема дана | Звездин камп окупио огроман број талената
Следећи текстСрбија обезбедила опстанак у другој дивизији