Црвена звезда Меридианбет изборила мајсторицу!

53

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у четвртом мечу финала АБА лиге резултатом 68:56.

АБА лига, 4. утакмица финала

Црвена звезда – Партизан 68:56
(20:13, 12:11, 17:15, 19:17)
Хала: Александар Николић (Београд)
Судије: Саша Пукл, Матеј Болтаузер, Јосип Радојковић

После прве две утакмице у којима је Партизан успешно одбранио предност домаћег терена, Црвена звезда је у друге две узвратила ударац у крцатој хали „Александар Николић“ и изборила мајсторицу.

Изузетно тврда утакмица са јаким одбранама и серијама посебно у првом полувремену, у којој је Факундо Кампацо убацио 21 поен, а изузетно важну епизоду имао је Огњен Добрић који је меч завршио са 14 поена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд -, Вилдоза 8 (4ск), Лазаревић 3, Кампацо 21 (8/18 из игре, 4ск, 4ас, 4из), Митровић 5, Лазић -, Мартин 2, Добрић 14 (7ск), Недовић -, Марковић 3, Петрушев 10, Бентил 2.

Тренер КК Црвена звезда Мериданбет Душко Ивановић: – Још једна утакмица. После толико чекања, ова финална серија оправдава очекивања јер су две изузетно јаке екипе. Искористили су две, ми ове две, сад иде пета. Видећемо како ћемо играти, али ови играчи морају да верују у своје споссобности – рекао је Душко Ивановић на конференцији за медије.

Наставио је са анализом меча у којем је у већем делу сусрета црвено-бели тим имао убедљиву предност.

– Била је чврста, тешка утакмица. Осећа се и недостатак свежине код неких играча, прецизност је лошија. Одбране су биле добре. Домаћи терен смо искористили и једни и други, сад у петој ми идемо да добијемо. Морамо да верујемо. Биће тешко, али пре свега у шта ова екипа верује то је у свој потенцијал.

Вероватно и најбитнији кош убацио је Стефан Лазаревић у моменту када је Партизан озбиљно припретио.

Кош Стефана Лазаревића је био битан, можда одлучујући. Сви момци су тренирали изванредно, а на мени је да одлучим ко ће да игра. Сви који уђу, ја верујем да ће да помогну екипи. Хоћемо да се концентришемо на меч, надам се да ће бити довољан један дан да се припремимо. Вероватно ће индивидуални квалитет једног играча да одлучи – рекао је Ивановић на конференцији за медије.

Пета утакмица која завршава такмичарску сезону 2022-2023 у којој је Црвена звезда већ освојила дуплу круну и бориће се и за трећи трофеј, игра се у четвртак од 20 часова у Београдској Арени.

Претходни текстЖан Филип Красо је нови нападач Црвене звезде
Следећи текстКараван обојио Гацко у црвено-бело