Казна за КК Црвена звезда Меридианбет – Не наседајте на примитивне провокације!

34

КК Црвена звезда Меридианбет кажњен је због пропуста у утакмици број 3, пражњењем цоурт сеат-а (седишта дуж терена) и иза коша (бочно десно) за утакмицу број 4 финала плеј офа. Клуб је кажњен и новчано сумом од 25 хиљада еура.

Због свега наведеног што се дешава у овој серији, КК Црвена звезда Меридианбет позива наше навијаче да не наседају на било какве провокације у уторак увече (као што их је било и у недељу), јер заиста више није потребно ни превише маштовитости (на коју се појединци позивају) и размишљања да се препозна сценарио по коме ће се Црвеној звезди празнити хала на утакмици број 4 – што је очигледно постао примарни циљ!

Навијајте за Црвену звезду и бодрите свој тим без бацања било каквих предмета на терен како не би дали повода за такав сценарио. Не наседајте на примитивне провокације било кога из противничког табора иако их је у недељу било много, од „маштовитих“ вежби током загревања, неприкладних порука и симулација чак и са клупе, крајње непримерених гестова појединих играча на паркету (што ни један играч Црвене звезде није радио, нити ће радити).

Пошто су се у међувремену потпуно непотребно ( и као увек закаснело) јавили поједини неважни и неуспешни спортски радници чије једино достигнуће је рекордна сума за неплаћен порез (што је ваљда обавеза сваког правног и физичког лица у овој земљи) дужни смо као клуб да подсетимо:

„Маштовитости“ су нас научили стварни примери и дешавања из прошлости, потрајало би њихово набрајање, али да подсетимо на највећу новчану казну у историји аба лиге из 2019.године (полуфинални меч број 2), преко ломљења плочица КК Црвена звезда на трофеју Купа Радивоја Кораћа, па до лица које је прошле године препознато на трибини Д (изнад гостујуће клупе) и касније ухваћено од стране навијача Црвене звезде и обезбеђења, јер је на почетку пете утакмице финала бацио топовски удар на паркет (у којој је судија Пукл касније испразнио дворану током треће четвртине). Није био навијач Црвене звезде. Звучи познато?

Пошто неуспешни спортски радник није нашао за сходно да се обрати јавности након прве и посебно друге утакмице финала, уз то као по обичају је и „истргао“из контекста „само два упаљача и једну кованицу“ подсетићемо јавност за крај шта је између осталог наведено у делегатским извештајима након прве и друге утакмице аба финала:

Прва утакмица финала аба лиге (13.05)

На 25 мин приликом изласка играча гостију на терен бачено је неколико упаљача и меких предмета;

На 2 мин пре краја прве четвртине, судије су опоменуле да ВИП публика иза коша мора седети и то се односи и на гледоце преко пута записничког стола, након чега је уследила интервенција обезбеђења;

На 0.23 секунди пре краја прве четвртине пало је пар упаљача, а кованица је погодила судију Пукла;

Пред сам почетак конференције за штампу дошло је до вербалног дуела једне непознате особе која није новинар са Директором Ц. Звезде и чланом управе клуба али је ПР домаћина одмах реаговао и упутио извињење због таквог понашања те особе;

Друга утакмица финала аба лиге (15.05)

У два наврата на терен убацивани предмети: 1/4 – 01 мин 49 сец убачена 2-3 метална новчића, који нису никога погодили, а на 00 мин 17 сец убачена два упаљача, који такође нису никога погодили.

На 1.49 током утакмице бачен је упаљач ка Факунду Кампацу
На 7.13 упаљач је бачен ка играчу Хасану Маритину
На 20.47 погодјење играч Џејмс Нанели од својих навијача…

Ово је само део оба записника, у којима нисмо навели простачке увреде према појединцима који нису били актери тих утакмица. Да се закључити да нисмо гледали исте утакмице. Толико о „два упаљача и једној кованици“? Збирна новчана казна за те две утакмице била је 30 хиљада евра.

Црвена звезда ће учинити све напоре да на прави начин организује утакмицу број 4 и поред отежаних околности и амбијента који окружује ово финале, а који није креиран у недељу увече, већ много много раније!

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстНајмлађи одушевили на тренинг турниру на Лединама
Следећи текстПремијера Звездиног каравана у Невесињу