Јелић: Очекује нас изазовна сезона са Лигом шампиона

59

Главни тренер Омладинске школе Црвене звезде – Никола Јелић се детаљно осврнуо на рад у млађим категоријама нашег клуба, навео успешне резултате и продукте рада у претходних 12 месеци, али такође истакао циљеве који су челници нашег клуба зацртали пред почетак нове сезоне.

У сениорском тиму Графичара смо имали невероватну сезону, а били смо убедљиво најмлађа екипа у Првој лиги Србије. Мислим да у самој историји савеза није постојала екипа која је наступала са млађим играчима у овом рангу. Истичем сјајан рад Марка Неђића, као и комплетног стручног штаба, потом изузетну сарадњу са председником клуба Солободаном Говедарицом и свим запосленима у првом тиму Графичара. Наш развојни тим је допринео убрзаном развоју играча у првом делу сезоне. На пример, Јован Мијатовић је после одличних партија на уводу такмичарске године прекомандован у први тим Црвене звезде, а овог лета ће поред Косте Недељковића сигурно још неколико појединаца појачати сениорски тим нашег клуба. Многи играчи су послати на каљење у Суперлигу Србије, те можемо да резимирамо да је одлична сезона сениорског тима Графичара иза нас – почео је Јелић.

Поред првог тима Графичара, темељан рад у омладинској и кадетској селекцији Црвене звезде је довео до рапидног развоја младих играча, а Јелић истиче велики потенцијал црвено-белих кадета.

Са друге стране, имали смо одличну развојну сезону за омладинску и кадетску селекцију Црвене звезде. Посебан акценат иде на наше кадете, играче рођене 2006. и 2007. године. Поред свакодневних наступа у дресу Звезде, играчи су се редовно одазивали обавезама у оквиру националног тима Србије. У овом тренутку наш клуб има највише репрезентативаца у млађим категоријама, тако смо прво у квалификацијама па касније на Европском првенству у Мађарској за играче до 17 година имали највећи број представника. Перфектан и детаљан рад тренера Слађана Николића је дошао до изражаја и поново апострофирам сјајна развојна такмичарска година је иза нас. Међутим, када се у Црвеној звезди не освоји титула не можете да будете максимално задовољни. Покушаћемо наредне сезоне да “поправимо” успех, али примарни циљ је испуњен. Омладинска селекција је имала турбулентну сезону. Тим је потпуно промењен у односу на такмичарску сезону 21/22, а такође је током саме године било много промена. Коста Недељковић и Алексеј Вукичевић су прекомандовани у сениорски тим Графичара, те поново можемо да будемо задовољни јер производимо играче за први тим Црвене звезде.

Поглед на успехе осталих млађих категорија, као и сам развој младих талената је довео до велике сатисфакције за нашу Омладинску школу.

– У селекцији млађих кадета и пионира Црвене звезде смо играли одлично и веома доминантно стигли до титуле. У екипи млађих кадета нашег клуба смо од старта наступали без деветорице играча, који су чинили део кадетске селекције. У перспективи су доказали да ће сигурно бити фудбалера који ће стићи до првог тима Звезде. Честитам шефу стручног штаба Милораду Вилотићу на одличном раду, као и свим тренерима. Пионири су одиграли велики број утакмица у првенству, али и репрезентацији. Освојили смо првенство Србије у категорији пионира, међутим морам да истакнем да нисмо задовољни игром на завршном турниру. Једноставно дечаци немају конкуренцију неколико година уназад, те морамо да нађемо решење како да изађемо из зоне комфора. Честитке заслужује тренер Милан Миленковић, као и Марко Петровић који је предводио момке рођене 2008. године у првом делу шампионата. Остале селекције, као и базне категорије су завршиле сезону на високом нивоу. Као представници наше фудбалске академије на челу са директором Драганом Младеновићем можемо да будемо задовољни у многим сегментима.

Главни тренер Омладинске школе Црвене звезде је најавио узбудљив прелазни рок, као и промене које чекају нашу фудбалску академију.

Прелазни рок за нас је малтене већ завршен, остаје само да од 1. јула када званично крене период трансфера све реализујемо. Највеће промене чекају млађе селекције и базне категорије, јер ћемо ангажовати најталентованије играче из региона, које он може најбоље да понуди у овом тренутку. Веома смо срећни доласком Ненада Милијаша, који ће подићи рејтинг наше Омладинске школе и рад на виши ниво. Захвални смо руководству клуба на подршци на челу са генералним директором Црвене звезде – Звезданом Терзићем, председнику клуба Светозару Мијаиловићу, спортском директору Митру Мркели и техничком директору Марку Марину. Из дана у дан Омладинска школа ФК Црвена звезда ће изгледати све боље. Циљ нам је и наредне сезоне да у што краћем временском интервалу оформимо младе играче за први тим. Очекује нас изазовна такмичарска година услед учешћа у групној фази Лиге шампиона. Потрудићемо се да индивидуални рад, као и многе сегменте у оквиру наше академије подигнемо на виши степен. Надам се да ће сезона испред нас и у такмичарском делу бити успешнија од претхоне – закључио је Јелић.

Претходни текстНенад Милијаш води Звездине омладинце у Лиги шампиона
Следећи текстТребиње оборило рекорд на Звездином каравану