Ненад Милијаш води Звездине омладинце у Лиги шампиона

22

Некадашњи првотимац и дугогодишњи капитен Црвене звезде – Ненад Милијаш, је именован за новог шефа стручног штаба наше омладинске селекције.

Велика ми је част и задовољство да преузмем омладинску селекцију и будем тренер младим играчима у Црвеној звезди. Маракана је моја кућа и овде се осећам срећно. После завршетка играчке каријере сам имао привилегију да останем у клубу и будем уз људе који су постигли невероватне успехе у првенству и Европи као тренери Звезде. После неколико година време је за корак напред, односно самосталан тренерски ангажман. На велико лично задовољство остајем у клубу који волим и где је најлепше играти и радити. Предводити јуниорску селекцију клуба јесте велики изазов, јер се поред резултата захтева пре свега развој младих фудбалера, а очекује нас и учешче у Лиги шампиона што ће бити велики подухват. Захвалио бих се управи клуба на указаном поверењу, као и челницима Омладинске школе који су ме лепо дочекали и пружили подршку за даљи рад. Још једном напомињем да ми је огромна част што ћу први самосталан тренерски посао обављати у клубу којем сам дао све, а који је мене учинио фудбалским професионалцем и човеком – рекао је Милијаш.

Миљеник навијача Црвене звезде је рођен 30. априла 1983. године у Београду, а у три наврата је наступао за наш клуб. Одиграо је 205 такмичарских мечева у црвено-белом дресу, постигао 55 голова уз 42 асистенције. Током каријере је наступао за А репрезентацију Србије, а након што је окачио копачке о клин придружио се стручном штабу нашег клуба на челу са Владаном Милојевићем. Касније се афирмисао као помоћник у стафу Дејана Станковића, па потом и Милоша Милојевића. Радећи у првом тиму Звезде на позицији помоћног тренера је стекао знање и прекопотребно искуство, а као шеф стручног штаба наше омладинске селекције ће знатно унапредити развој младих играча и верујемо успешно водити млади тим Звезде у Лиги шампиона.

Претходни текстОбавештење КК Црвена звезда пред 3. утакмицу финала
Следећи текстЈелић: Очекује нас изазовна сезона са Лигом шампиона