Звездина дабл-дабл петорка

12

Петорица фудбалера нашег тима – Александар Катаи, Мирко Иванић, Гелор Канга, Осман Букари и Александар Пешић су у сезони 2022/23, поред невероватног тимског, остварили одличан лични учинак у виду двоструког броја голова и асистенција.

Црвена звезда је у такмичарској години која је иза нас постигла 126 голова, од тога 96 у Суперлиги, 10 у оквиру Купа Србије и 20 на међународним европским утакмицама. Од тога директни “кривци” за поготке црвено-белих у чак 77 наврата су били Катаи, Иванић, Канга, Букари и Пешић, који су заједничким снагама достигли високу бројку. Поред тога што су успели да постигну више од половине голова нашег клуба, поменута петорка је заједно прикупила сјајних 60 асистенција. Све поменуто доводи до тога да се популарним дабл-дабл учинком у сезони 22/23 може похватили петорица играча нашег тима.

Као најефикаснији на листи стрелаца црвено-белих се издвојио Александар Катаи са 19 датих голова, рачунајући утакмице на три фронта. Са друге стране, његов имењак Пешић и ситни Габонац – Гелор Канга су постигли по 16 погодака. Само један гол је недостајао Осману Букарију да дели друго место са Пешићем и Кангом, јер је брзоного крило Звезде на свом конту инкасирало 15 погодака, док је суперкреативни Мирко Иванић у 11 наврата затресао мрежу ривала.

Управо се везиста из Бачког Јарка може похвалити титулом најбољег асистента Звезде, јер је у 15 ситуација на терену наместио гол саиграчима. Највише је “хранио лоптама” Османа Букарија, који је исто као центарфор нашег тима Пешић, асистирао у 10 наврата. Канга је поделио 13, а Звездин Магико 12 додавања која су касније претворена у погодак.

Када се подвуче црта, феноменалан скор је остварила Звездина петорка са дабл-дабл учинком, те је директно утицала да наш клуб са доминантном гол разликом, као и одличном игром, освоји трећу узаступну дуплу круну, односно шесту титулу шампиона државе. Такође, ово је потврта баланса у тиму Црвене звезде и идивидуалног квалитета који краси некадашњег освајача Лиге шампиона.

Претходни текстЗвездин караван упловио у Бар
Следећи текстРезиме Звездиног везног реда