Црвена звезда Меридианбет спремна за још једно финале (уторак, 20)

69

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадили су у понедељак увече тренинг пред финале АБА које почиње у уторак од 20 часова у београдској Арени против Партизана.

Црвено-бели су гости у прве две утакмице, а први меч дочекују у добром расположењу и са освојеном дуплом круном у такмичарској сезони која је на измаку.

Пред први меч бројним новинарима обратили су се тренер Душко Ивановић, капитен Бранко Лазић и Немања Недовић.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Напокон почињемо, после толико времена, сви смо жељни да почнемо, навијачи и играчи једног, и другог тима. Нека буде фешта од кошарке, да сви уживамо, и да бољи победи.

Пауза је трајала скоро 20 дана: – Са овом паузом, као да смо имали мало предсезону, припреме, па се мало све пореметило, али видећемо како ће изгледати. У свим утакмицама ће бити кључ квалитет једне и друге екипе, и превага коју имају. Партизан има изванредан нападачки квалитет, а ми смо можда мало бољи у одбрани. Видећемо шта ће да превагне на крају. Што се тиче тима, на оваквим утакмицама нема никаквог оправдања, сутра су сви спремни.Најважније је то да морамо да играмо са много самопоуздања, да имамо стрпљења и да одговоримо на све што Партизан постави у својој игри – рекао је између осталог тренер црвено-белих Душко Ивановић.

Првотимац Црвене звезде Меридианбет Немања Недовић: – Биће јако тешка серија и психички и физички. Чека нас екипа која је физички јака са доста атлетицизма. Данас ћемо финиширати неке детаље, али свакако нас чека занимљива серија.Биће тврде и неизвесне утакмице, променили смо се доста и ми и они од прве утакмице које смо играли у Арени. Морамо да имамо јасну визију како да нападнемо, али и како да се бранимо. Жеља неће изостати и бићемо спремни. Сви су јако мотивисани, спремни, желе сви да заврше сезону на прави начин. Свиђа ми се оно што видим и чујем у свлачионици пред ово финале – рекао је Недовић.

Утакмица број 2 игра се у четвртак у истом термину, трећи меч серије на програму је у недељу од 20.30 часова домаћин је Црвена звезда Меридианбет.

Претходни текстНајвећи мотив за дете су игра, стимулативно окружење и љубав
Следећи текстПионири освојили 10 медаља у Фекетићу