Највећи мотив за дете су игра, стимулативно окружење и љубав

51

Четврти панел „Звездиног форума“ одржан је данас у организацији Спортског друштва Црвена звезда у Медија центру ФК Црвена звезда стадиона „Рајко Митић“ на којем су присуствовали тренери из свих клубова црвено-беле породице.

Основ и сврха пројекта „Звездин форум“ представља изградњу и утврђивање идентитета и имиџа Звездиног тренера кроз међусобну комуникацију и упознавање, размену искустава, идеја и визија. Звездини тренери ће на панелима стицати знања у едукацији и комуникацији, које се базирају на неопходности размене искуства, трендова у области тренинга и припрема спортиста, улози тренерa у васпитнпм и образовном процесу сазревања спортиста – посебно у млађим категоријама, спортској психологији, социолпшкој димензији спорта и важности комуникације у спортском менаџменту.

Присутне тренере и госте четвртог панела поздравио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Недавно смо на нашој Маракани, која данас изгледа као лепо и велико градилиште, имали прилику да прославимо шесту узастопну титулу ФК Црвена звезда, трећу дуплу круну у низу и директан пласман у Лигу шампиона. Велика и значајна потврда доброг и квалитетног рада у Црвеној звезди. Претходних дана смо имали још један леп викенд у Звезди. Замолио бих вас да лепим аплаузом поздравимо тренере који су овог викенда учинили да наше атлетичарке освоје по 22. пут Куп државе, а атлетичари 44. пут, да пионири Фудбалског клуба освоје шампионску титулу, а рвачице у јуниорској конкуренцији Првенство Србије. Не би требало заборавити ни 23. титулу шампиона државе кошаркаша Црвене звезде, осму у низу. Данас нису стигли да дођу јер тренирају и спремају се за финале АБА лиге. Верујем да ћемо на овом форуму стећи нова искуства и нова знања. Бити део Црвене звезде, од најмлађих па до сениорских селекција, је прелеп осећај и заиста водимо рачуна и увек покуашавамо да пронађемо добар разлог за радост и за напредак – истакао је Аврамовић.

Доц. др Ранко Рајовић, шеф Катедре за неуро науке у васпитању и образовању, специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука одржао је предавање на тему „Моћ ума у спорту“.

Ранко Рајовић предаје на Факултету за спорт и туризам ТИМС у Новом Саду. Сарадник је УНИЦЕФ-а за рану едукацију и гостујући предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач и први председник Менсе Србије, а иницијатор је и један од оснивача Менсе Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Дугогодишњи члан Борда директора светске Менсе (2000 – 2010) и председник Комитета за даровиту децу светске Менсе (2010–2012), а 2015. године добио је признање међународне Менсе (МЕРФ – Mensa education and research foundation) за интелектуални допринос друштву. Аутор је НТЦ Програма, који представља примену неуронаука у образовању и који се примењује у преко 20 држава Европе.

Највећи мотив за дете је игра, стимулативно окружење и љубав – поручио је др Рајовић Звездиним тренерима.

„Звездин форум“ је усмерен на едукацију тренера свих клубова нашег спортског друщтва, од пионирских до сениорских селекција, у женској и мушкој конкуренцији.

Термин одржавања петог панела „Звездиног форума“ биће накнадно утврђен.

Претходни текстЗвезда имплементира четири пројекта Европске комисије
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет спремна за још једно финале (уторак, 20)