Звездин шампионски дефиле – недеља, 28. мај (19.45ч)

73

Фудбалски клуб Црвена звезда победом у финалу Купа Србије, освојио је 27. пехар победника Купа државе, а 28. маја на Маракани ће се и озваничити и 34. титула шампиона Србије.

Дупла круна – трећа заредом, у походу, од шест титула шампиона Србије у низу.

По први пут у историји, коју ипак исписује само Звезда, od 4. марта 1945. године.

Стадион „Рајко Митић“ – Маркана – Звездина тврђава је остала неосвојива. Непобедива.

Звезда је одбранила и једну и другу титулу, победама – које ће у породичном албуму наше црвено–беле породице поред слике имати и потпис: Генерација шампиона!!!

Играчи, менаџмент клуба, тренери су успели да од освајања трофеја, понављања победа, оног што је најтеже у спорту направе рутински пројеат.

Шампионски тим, који више није само успешан тим, већ представља Клуб, који има вредност, која се са једним „кликом“ може проверити и потврдити увидом у УЕФА листу, искористио је могућност победе – победа и као први клуб у Европи обезбедио директно учешће у Лиги шампиона.

Сезона као „из снова“. Снови су се остварили – постали су јава.

„Мушема“ на центру „Маракане“ и песма – она наша – Звездашка!!!

Одбрана непобедивости и могућности стварања нове будућности.

Достојанствено и у атмосфери заједништва уз подршку црвено–беле породице.

Стадион „Рајко Митић“ – 28. мај 2023. године. Наша Маракана. Празник фудбала под заставама срца и барјацима непобедивости. Претпразничко вече сећања уочи 29. маја и титуле шампиона Европе пре 32 године, у години када је Звезда била и првак света.

Дивна прилика да будемо заједно сви на Маракани. Празник спорта и ватромет емоција. Јединствена прилика да видимо разиграни и распевани дефиле спортисткиња и спортиста – њих 234 из шеснаест клубова Спортског друштва Црвена звезда – који су у сезони 2022/23 освојили најсјанија одличја, са грбом светиње на срцу и Звездом у срцу. Има места за све. Уз барјак и добро расположење.

Биће то слика, као поздрав дободошлице, најјачим клубовима Европе.

За нове титуле и у наредним шампионатима Србије, у наредним сезонама Купа Србије и за нова европска пролећа клубоа Црвене звезде.

Уз честитке, дубоки наклон шампионима и искрен позив навијачима Црвене звезде да у недељу будемо заједно као једна велика црвено-бела породица.

Зоран С. Аврамовић
генерални секретар
СД Црвена звезда

Претходни текстМилојевић: Прилика да навијачи поздраве играче
Следећи текстЏокер Јовић потписао победу омладинаца