Милојевић: Прилика да навијачи поздраве играче

31

Шеф стручног штаба Милош Милојевић је изнео очекивања пред утакмицу седмог кола плеј-офа Суперлиге Србије, која је уједно и последња првенствена у сезони 2022/23. Фудбалери Звезде ће се на стадиону “Рајко Митић” у недељу од 19 часова састати са екипом Новог Пазара и прославити освајање 34. титуле, али и 13. дупле круне.

Велики број честитки је стигао на адресу шефа стручног штаба црвено-белих после освајања Купа Србије.

– Не могу да издвојим чија честитка је највише значила, све су важне. Најзначајније су свакако честитке играча и стручног штаба, јер са њима проводим највише времена, као да живимо заједно. Прославили смо освајање Купа Србије, а славићемо и у недељу када и званично будемо узели титулу.

Имаће Милојевић на располагању све играче за утакмицу против Новог Пазара.

– Сви су физички спремни за утакмицу. Нажалост поново имамо 20 места, плус два голмана, а у ростеру 25 играча, тако да ће неко изостати, али мислим да је до сада група била коректна. Увек су играли најспремнији играчи и трудили смо се да сви забележе минуте.

Александар Катаи се тренутно налази на другом месту листе стрелаца Суперлиге Србије са 15 постигнутих голова, а у недељу ће имати прилику да се бори и за прву позицију.

– Катаи ће играти, битно је за Црвену звезду да покуша да има првог стрелца лиге. Мислим да би то значило и њему на личном плану. Ако буде био спреман и ако се буде физички добро осећао да може да игра мислим да треба да се нађе на терену.

Истакао је Милош Милојевић да ће измена у тиму бити, али да он неће бити састављен само од бонус играча.

– Видећемо. Не гледам то тако, мислим да је прослава титуле прилика да навијачи поздраве играче, који су изнели највећи терет. Наравно биће неких промена у тиму, али неће се тицати искључиво бонус играча.

Одговорио је стратег наше екипе и на питање да ли ће црвено-бели успети да стигну до цифре од 100 постигнутих голова.

– Поштујемо екипу Новог Пазара не би било коректно тако причати. Знамо да смо се са њима намучили у Новом Пазару, јесте сада другачија ситуација, али кажем последња је утакмица. Није толико битно да стигнемо до 100 погодака, битно је да дајемо голове. Бележили смо доста шанси, много нам је већи проценат очекиваних голова него оних које смо постигли. Имали смо прилику да дођемо до те цифре, међутим нисмо. На крају крајева основни циљ нам је да добијемо утакмицу сутра и да завршимо сезону тријумфално, да би се и следећа тако наставила.

Измењен састав екипе Новог Пазара неће пореметити играче Црвене звезде, који се као што је Милош Милојевић истакао, припремају за дуел пре свега фокусирајући се на своју игру.

– Неће отежати утакмицу. Припремамо меч 80 посто фокусирајући се на нашу игру и то што радимо. Уз поштовање противника, припремамо и њих, неке детаље усмеравамо у том правцу, али све што смо играли било је из наше филозофије и принципа.

На питање да ли ће се на голу наћи млади Јован Миладиновић, шеф стручног штаба није дао конкретан одговор.

– То морам да видим са колегом, тренером голмана.

Честитке и похвале генералног директора Звездана Терзића су изузетно значајне.

Свакако да ми значи похвала господина Терзића, као и других људи из клуба. Хвала још једном клубу и Звездану Терзићу пре свега, као и Митру Мркели који су веровали када је Дејан Станковић отишао да сам ја тај који може да донесе Звезди титулу у историјској сезони. Ми смо узели и дуплу круну, са свима њима сам пре свега пријатељ, али поштујем и позицију у којој су моји надређени. Хвала им и драго ми је што сам оправдао очекивања – закључио је Милош Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Нови Пазар
Следећи текстЗвездин шампионски дефиле – недеља, 28. мај (19.45ч)