У сусрет противнику – Нови Пазар

35

Првотимци Црвене звезде ће сутра од 19 часова дочекати Нови Пазар на стадиону “Рајко Митић” у оквиру седмог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Очекује нас невероватан спектакл на трибинама Маракане поводом прославе 34. шампионске титуле и 13. дупле круне, а улаз за све навијаче је потпуно бесплатан.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Статистика међусобних окршаја је на Звездиној страни, јер смо до сада одиграли 20 утакмица и забележили 18 победа уз реми и пораз. Први меч против Новог Пазара наш клуб је одиграо у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмине финале тог такмичења. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, захваљујући поготку центарфора Александра Јевтића.

Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара је одигран 12. марта 2023. године у оквиру 26. кола домаћег шампионата. Наш тим је као домаћин утакмице дошао до убедљивог тријумфа од 5:1. Голове за црвено-беле су постигли двоструки стрелци Марко Ракоњац и Гелор Канга, док је Александар Катаи једном затресао мрежу противника.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Поводом прославе 34. шампионске титуле првака државе Црвене звезде улаз на стадион “Рајко Митић” је бесплатан за све заљубљенике у црвено-беле боје.

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре Звездине фудбалере ће директан пренос утакмице седмог кола плеј-офа Суперлиге Србије, између Црвене звезде и Новог Пазара моћи да гледају на Звезда ТВ. Путем нашег студија можете пратити меч из више различитих углова, а програм за све гледаоце наше клупске телевизије почиње сат и по времена раније, тачније од 17 часова и 30 минута. Такође, меч можете пратити каналу Аренаспорт Премиум 1 од 19 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је већ математички осигурала титулу шампиона Србије, шесту узастопну. Ипак наш клуб има јасан циљ до краја – сезона без пораза. Тренутно смо остварили на 36 утакмица чак 30 тријумфа, уз шест ремија, што нас чини једином непораженом екипом у шампионату. Освојили смо невероватних 96 бодова, а гол разлика црвено-белих је најбоља у лиги и износи 94:17. На претходној одиграној утакмици освојили смо Куп Србије, када су црвено-бели момци у четвртак 25. маја савладали Чукарички на Маракани са 2:1, те на тај начин стигли до треће узаступне дупле круне. Два гола за наш тим вредна трофеја постигао је Александар Пешић.

Са друге стране, Нови Пазар заузима шесту позицију на табели са 50 бодова. Екипа коју са тренерске позиције предводи тренутно Давор Бербер је остварила 15 победа, шест пута одиграла нерешено и доживела 16 пораза, уз гол разлику 38:47. У претходном колу Нови Пазар је поражен од ТСЦ на свом терену са 1:4, а једини гол за домаћина је постигао Бојица Никчевић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је двадесетједногодишњи Лазар Славковић, а дефанзивну линију чине десни бек Никола Богдановски који је по вокацији десни бочни нападач, двојица штопера су Слободан Рубежић и Нуман Курдић, док је место левог бека резервисано за Филипа Јовића. Тандем везиста су млади Миљан Момчиловић и Данко Киковић. По боковима дејствују Ненад Гаврић и Бојица Никчевић. Позицију иза шпица је заузео Петар Ђуричковић, док је наистуренији Слободан Станојловић. Опције са клупе су Милан Јоксимовић, Вадих Зимоњић, Ибрахим Фијуљанин…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Новак Симовић
Први помоћник: Атила Хармат
Други помоћник: Стефан Војнић
Четврти судија: Стефан Јекнић
ВАР: Момчило Марковић
АВАР: Бојан Бановић

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

ПЛЕЈ-ОФ:

Субота, 19 часова – Партизан – Вождовац
Недеља, 17 часова – Чукарички – Раднички 1923
Недеља, 17 часова – ТСЦ – Војводина

ПЛЕЈ-АУТ:

Субота, 17 часова – Колубара – Раднички Ниш
Субота, 17 часова – Младост – Младост ГАТ
Субота, 17 часова – Напредак – Јавор
Субота, 17 часова – Спартак – Радник

Претходни текстШампионске фан зоне за најмлађе на прослави титуле
Следећи текстМилојевић: Прилика да навијачи поздраве играче