АНГТ Ф8: Топић блистао, Црвена звезда пала у драми против Реала

57

Јуниори Црвене звезде поражени су на старту овогодишњег ТОП 8 турнира у Каунасу од екипе Реала из Мадрида 85:81.

Утакмицу у спортској дворани у Каунасу која је имала врло чудан ток, обележио је фантастични Никола Топић који је меч завршио са 39 поена 6 скокова и 8 асистенцијса, и индексом корисности од чак 49!

Топића који је блистао у Литванији на отварању турнира поенима је пратио Петар Авлијаш са 10 поена, док је на другој страни Уго Гонзалес био најефикаснији са 24 поена, а пратио га је Јан Виде са 19 поена, као и Исмаила Дијањ са 17.

Утакмицу у Каунасу обележио је добар почетак црвено-белих који су повели са 33:23, а онда потпуно стали и дозволили вршњацима Реала да направе серију од чак 18:0.

На полувремену је било 54:44 за Реал, та разлика је брзо порасла и на плус 17 за шпански тим (брзи тајм аут тренера Јоровића), а онда када се чинило да је све завршено, Црвена звезда је на крилима Николе Топића и уз помоћ младог Костића и Авлијаша скоро успела да режира невероватан преокрет јер је минус од 20 поена (52:72) на крају треће деонице, успела да сведе на само два поена пред сам финиш меча – тројком Топића.

Нови поени звездиног детета, донели су црвено-белима прилазак на 78:76 на 43 секунде пре краја. Реал је узвратио серијом 4:0 и када се чинило да је меч решен уследио је ново велико узбуђење – тројка Андреја Костића за 83:81 (који ће и наредне сезоне моћи да наступа за јуниоре црвено-белих)

Коначно, Реал је са линије пенала успео да одбије велики налет црвено-белих и да дође до тешке победе.

Одлична представа црвено-белих, фантастични Никола Топић који је показао да ће тренер сениорског тима Душко Ивановић моћи на њега озбиљно да рачуна у наредној сезони и неколико младих играча предвођених Андрејем Костићем…

Други меч групе А црвено-бели играју у петак од 8 часова против Барселоне.

Претходни текстБесплатно на прославу титуле
Следећи текстБукари: Звездаши, дођите на прославу титуле да створимо заједничке успомене