Звездин форум – Знање је моћ

195

Трећи панел „Звездиног форума“ под називом „ Спорт, васпитање, тренинг и виртуелна стварност“, одржаће се у четвртак 18. маја 2023. године у просторијама Медија центра ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ са почетком у 12 часова. На овом дружењу тема је трећи модул од седам тематских целина, које је Управни одбор Спортског друштва Црвена звезда усвојио на седници одржаној 2. септембра 2022. године: „ Васпитна и образовна функција тренера у различитим старосним категоријама спортиста“.

Модератор и предавач трећег „Звездиног форума“ је доц. др Ранко Рајовић, који ће о одржати предавање на тему модула: „ Спорт, васпитање, тренинг и виртуелна стварност“, након којег је предвиђен разговор са Звездиним тренерима из свих клубова и узрасних категорија Спортског друштва Црвена звезда.

Господин Рајовић је специјалиста интерне медицине , магистар неурофизиологије и доктор спортских наука. Сарадник је „UNICEF“-a за рану едукацију и предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач је и први председник Менсе Србије, а иницијатор је и један од оснивача Менсе Словенија, Босна и Херцеговина и Црна Гора. Дугогодишњи је члан борда директора Менсе и председник Комитета за даровиту децу светске Менсе. Добитник је признања мећународне Менсе (Mense edukation and research foundation) за интелектуални допринос друштву 2015. године. Аутор је NTC (Никола Тесла Центар) програма – система учења, који представља примену неуронаука у образовању и који се примењује у преко двадесет држава Европе. Господин Рајовић поседује у седам држава акредитацију Министарастава образовања тих земаља.

Аутор је двадесет књига, приручника и игара за целовит развој детета.

Основ и сврха пројекта “Звездин форум” представља изградњу и утврђивање идентитета и имиџа Звездиног тренера кроз међусобну комуникацију и упознавање, размену искустава, идеја и визија. Звездини тренери ће на панелима стицати знања у едукацији и комуникацији, које се базирају на неопходности размене искуства, трендова у области тренинга и припрема спортиста, улози тренерa у васпитнпм и образовном процесу сазревања спортиста – посебно у млађим категоријама, спортској психологији, социолпшкој димензији спорта и важности комуникације у спортском менаџменту.

Господин Звездан Терзић, председник Управног одбора црвено–беле породице и домаћин овог трећег по реду панела подсетио је на речи, које је изговорио на отварању првог панела, одржаног 20. септембра прошле године:

„Звездин форум” је осмишљен са намером да огромно искуство и знање које имамо, као највећи ресор Спортског друштва Црвена звезда преточимо и уоквиримо у једну звездашку школу. Овде желимо да се знање учи ради нас самих, ради боље Црвене звезде, а не ради оцена. Овде ћемо учити од најбољих, овде ћемо учити једни од других, јер ово је форум. Стара народна пословица каже “кад је кашика пуна меда око тебе стотину лице, кад је мука само Бог и породица”. Ми смо једна велика породица и желимо да је ојачамо и да је учврстимо. Оснивање овог форума је само један корак у том смеру, јачања црвено-беле породице. Спортско друштво Црвена звезда је спортско-пословни систем састављен од 34 клуба и наша жеља је да кроз овај форум оспособимо људе да својим деловањем утичу да свако од та 34 клуба буде што успешније и што боље. Ово је улагање за деценије које су пред нама да би Црвена звезда осигурала свој шампионски третман. Звезда је препуна шампиона, а ми очекујемо да шампиони своје знање пренесу на друге људе, да шампиони одреде циљеве Црвене звезде и да кроз примере покажу пут до тих циљева. Овде ћемо учити од великих Звездиних имена, али и од људи које можда немате прилику да често виђате у медијима, а који су такође заслужни и за многе успехе које је Црвена звезда постигла и који су учинили да наше спортско друштво буде оно што јесте, а то је најбоље и најуспешније спортско друштво у региону. Да цитирам овог пута чика Јову Змаја који је рекао “није знање знати, већ је знање дати”.

Звезда ТВ ће директно преносити овај едукативни и спортски догађај. Подсећамо да је на првом „Звездином форуму“ било присутно 109 Звездиних тренера, а предавач и модератор је био др. Владимир Борковић на тему „ Шампионски циљеви и како их остварити“, док је на другом панелу 105 Звездиних тренера разговарало са др. Бориславом Миљановићем о комуниколошким аспектима „ Звездин тренер и комуникација имиџа“.

Господин Рајовић, који је и експерт EHF -a (European handball federation) истиче да је са задовољством прихватио позив Црвене звезде, наглашавајући да је ово редак и изузетан пројекат едукације кроз комуникацију.

Претходни текстЗвездаши на позајмици – Мотика уписао првенац, Лучић асистирао
Следећи текстУ сусрет противнику – ТСЦ