Звездаши на позајмици – Мотика уписао првенац, Лучић асистирао

24

Једанаест црвено-белих фудбалера који се налазе на позајмици у другим клубовима су наступали у оквиру својих шампионата, а путем добрих партија овог пута су се наметнули Немања Мотика који се уписао у листу стрелаца, као и Владимир Лучић са улогом асистента.

Немања Мотика је стигао до првенца за екипу Аустрије Луштенау. На истеку пола сата игре гости су организовали одличан контранапад након којег је изданак фудбалске академије минхенског Бајерна уписао првенац у сезони. Након пријема померио је лопту у страну, наместио се на јачу десну ногу и шутирао испод лакта. Није то био превише снажан ударац, али јесте итекако прецизан. Лопта је затресла мрежу уз саму стативу. Немања је током меча продирао по левом боку и задавао огромне проблеме домаћину утакмице, али је на крају меч завршен нерешено.

Зоран Поповић се опоравио од повреде и стао на гол Чукаричког у убедљивој победи над Новим Пазаром од 4:0. Остварио је феноменалан учинак искусни голман, с обзиром да је према статистици био стопостотан у свим интервенцијама било унутар или ван казеног простора. Такође, када је у питању игра ногом тридесетчетворогодишњи чувар мреже је у пас игри и преносним додавањима био без грешке. На крају утакмице када се све сабере остварио је индекс 203 према статистичкој платформи ИнСтат. Испред Поповића дефанзивном линијом је командовао Радован Панков, али је стамени штопер нешто краћи временски период провео на терену. За 57 минута колико је боравио на транвнатој површини уливао је сигурност, износио лопту и освајао дуеле. На крају је забележио индекс од 220. Поред поменутог двојца боје екипе са Бановог брда бранио је и Владимир Лучић, који је дејствовао на левом боку, али и иза нападача. Још један сјајан перформанс приказао је некадашњи Звездин омладинац, а у овом колу поред продора и вештих дриблинга уписао је и асистенцију. Играо се 81. минут када је упутио оштар центаршут пред петерац где је упослио саиграча коме није било тешко да пошаље лопту у мрежу.

Са једне стране плаве дресове су носили Андрија Радуловић и Урош Лазић, а новосадски црвено-бели Илија Бабић. Домаћина је заступао поменути двојац, док је некадашњи нападач из класе 2002 предводио као најистуренији играч у формацији гостујући тим. Сусрет у грчевитој борби за опстанак у Суперлиги Србије завршен је без победника (1:1). Радуловић се нашао од првог минута на терену и поново био један од најбољих актера утакмице, с обзиром да је упутио велики број покушаја према голу противника. Лазић је заиграо у другом полувремену и унео живост у редове играча тима из Сурдулице. Могао је Радник до победе преко пожртвованог десног бека који умало да се нађе у улози асистента, али његов саиграч није искористио стопостотну прилику. Са друге стране за Младост ГАТ је цео сусрет одиграо Илија Бабић, који је предводио напад уз Немању Милића некадашњег фудбалера Црвене звезде. По изразито тешком терену хитри центарфор се веома трошио и играо за екипу.

Никола Станковић је и у овом колу био права радилица на терену, те је шпартао и покривао сваки педаљ травнате површине. Од 20 дуела остварио је скор од 75 процената добијених у своју корист, а чак пет пута је правовремено уклизао и одузео лопту ривалу. Био је на високом нивоу и када су у питању ваздушни окршаји, те се може закључити да је дефанзивно одиграо феноменално. Међутим, у 37. минуту при старту лопта га је закачила у руку па је главни арбитар показао на белу тачку. Без обзира на тај детаљ утисак остаје да је Станковић приказао одличну партију. Петар Станић се поново нашао у улози нападача на дуелу суботичког Спартака, а домаћин је славио против Младости из Лучана резултатом 2:0. Иако фудбалер рођен у Панчеву није наступао на природној позицији, односно у везном реду одиграо је на задовољавајућем нивоу. Кретао се и извлачио на бокове са жељом да што више разиграва екипу. Улазио је у шансе, али није имао довољно концентрације да затресе мрежу.

Први пут још од 8. фебруара ове године на терену се нашао Секу Саного. Искусни дефанзивни везни се опоравио од повреде и одмах добио поверење стручног штаба да се нађе од првог минута на терену. Играо је на свом природном месту, као „осигурач“ на средини терена где је „хапсио“ противничке фудбалере, а од 43 послата додавања према саиграчима сва су била прецизна што је максималан учинак. Ради мера предострожности терен је напустио средином другог дела сусрета. Марко Стаменић је одиграо 90 минута у дресу Копенхагена у убедљивој победи над Брондбијем од 3:1. Иако је будући фудбалер нашег клуба по вокацији дефанзивни везни фудбалер, на овом сусрету је покрио позицију штопера. Дански великан је играо у формацији са тројицом играча у последњој линији, а малтене на месту либера наступао је репрезентативац Новог Зеланда.

Наступ нису забележили Милош Гордић, Никола Глишић, Александар Лукић, Никола Кнежевић, Филипо Фалко, Јован Митуљикић и Питер Олањинка.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – 90 минута у победи над Новим Пазаром (4:0)
Урош Лазић (Радник) – 25 минута у ремију са Младост ГАТ (1:1)
Радован Панков (Чукарички) – 57 минута у победи над Новим Пазаром (4:0)
Секу Саного (Париз) –74 минута у ремију са Родезом (0:0)
Никола Станковић (Напредак) –90 минута у ремију са Колубаром (2:2)
Марко Стаменић (Копенхаген) – 90 минута у победи над Брондбијем (1:3)
Петар Станић (Спартак) – 90 минута у победи над Младости из Лучана (2:0)
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у ремију са Младост ГАТ (1:1)
Владимир Лучић (Чукарички) – 90 минута у победи над Новим Пазаром (4:0)
Немања Мотика (Аустрија Луштенау) – 67 минута у ремију са Волфсбергер (2:2)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 90 минута у ремију са Радником (1:1)

Претходни текстЗвездини бисери – Час фудбала кадета
Следећи текстЗвездин форум – Знање је моћ