Звездини бисери – Час фудбала кадета

42

По претходно најављеном распореду пратили смо мечеве млађих категорија Црвене звезде у викенду иза нас, а са убедљивом победом пажњу на себе је поново привукла кадетска селекција нашег клуба која је са 4:0 савладала Јагодину на гостујућем терену.

Омладинци Црвене звезде су доживели пораз од крагујевачког Радничког на гостујућем терену са 1:0 у оквиру 28. кола националног првенства. Са друге стране јуниори Графичара су савладали Војводину на теренима иза југа Маракане са 2:0. Екипа Данила Тешића истакла се још једном одличном партијом и показала да је квалитетан тим, те је сјајном игром заслужено дошла до нова три бода. Силовито су Графоси ушли у меч и већ у шестом минуту дошли до поготка за 1:0, када је феноменалну лопту Новака Гојкова сјајно захватио и у гол послао Андреј Шкобаљ. Незаустављиви центарфор је наставио своју голгетерску серију и након досуђеног једанаестерца у 65. минуту храбро преузео одговорност, сигурно шутирао са беле тачке и поставио коначних 2:0.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 28. КОЛО:

1. Партизан – 69 бодова, гол разлика 84:30

2. Црвена звезда – 61 бод, гол разлика 72:31

3. ИМТ – 52 бода, гол разлика 51:43

—-

7. Графичар – 43 бода, гол разлика 45:33

СТРЕЛЦИ: Стефан Пиргић (16 голова, Црвена звезда), Андреј Шкобаљ (9 голова, Графичар), Матеја Радоњић (8 голова, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Стефан Пиргић (9 асистенција, Црвена звезда), Лука Бошковић (8 асистенција, Црвена звезда), Лука Стојсављевић (6 асистенција, Црвена звезда).

Кадети Звезде су покером стигли до победе од 4:0 над екипом Јагодине у оквиру 28. кола домаћег шампионата. Иако је селекција била ослабљена изостанком кадетских репрезентативаца пред којима је Европско првенство у Мађарској, квалитет екипе је надомештен у виду годину дана млађих фудбалера који наступају за екипу млађих кадета Црвене звезде. Чета Слађана Николића је у раној фази сусрета дошла до предности преко Огњена Милошевића, а у наставку утакмице мрежу ривала су тресли Стефан Голубовић, Алекса Василић и Драган Тегелтија. Наш развојни тим је славио против Војводине када је у питању Кадетска лига Србије резултатом 3:2. Изабраници Милана Стегњајића су показали карактер у веома неизвесној утакмици на свом терену уз велику борбеност стигли до тријумфа. Голове за “љубичасте” су постигли редом штопер Милош Мараш, потом Милан Ајдуковић, да би три бода донео Душан Познановић на самом крају дуела.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 28. КОЛО:

1. Чукарички – 73 бода, гол разлика 107:24

2. Црвена звезда – 72 бода, гол разлика 115:24

3. Партизан – 72 бода, гол разлика 89:25

—-

6. Графичар – 41 бод, гол разлика 45:39

СТРЕЛЦИ: Андрија Максимовић (30 голова, Црвена звезда), Стефан Голубовић (17 голова, Црвена звезда), Џошуа Такер (13 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Урош Тегелтија (14 асистенција, Црвена звезда), Андрија Максимовић (9 асистенција, Црвена звезда), Давид Ђурић, Вељко Вукојевић (8 асистенција, Црвена звезда).

Сениори Графичара су на мечу петог кола плеј-офа Прве лиге Србије тријумфовали над екипом Новог Сада резултатом 2:0 и два кола пред крај изборили бараж за улазак у Суперлигу. До великог успеха као најмлађа екипа у лиги чета Марка Неђића је стигла на крилима Павла Ивеље који је био стрелац првог гола на сусрету након асистенције Виктора Радојевића изданка Омладинске школе Црвене звезде. У другом делу сусрета у улози играча који је наместио погодак нашао се талентовани Марко Ћурић, док је егзекутор био Огњен Димитрић.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 35. КОЛО:

1. ИМТ – 69 бодова, гол разлика 55:34

2. Железничар – 65 бодова, гол разлика 56:29

3. Графичар – 57 бодова, гол разлика 64:43

СТРЕЛЦИ: Павле Ивеља (7 голова), Мирко Николашевић, Матеја Бубањ, Павле Ивеља (6 голова).

АСИСТЕНТИ: Луис Ибањез, Огњен Димитрић (6 асистенција), Марко Ћурић (4 асистенције).

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ:

МЛАЂИ ОМЛАДИНЦИ: Графичар – ОФК Београд 1:1 (Суботић).

МЛАЂИ КАДЕТИ: Графичар – Чукарички 2:3 (Митић, Микетић), Црвена звезда – Ада (аутогол – 2)

ПИОНИРИ: ОФК Београд – Црвена звезда 0:6 (Шарић 2, Ивановић, Костов, Зарић, Суботић), Графичар – Чукарички 0:0.

МЛАЂИ ПИОНИРИ: Партизан – Црвена звезда 1:1 (Грујић), Графичар – Олимпик 5:3 (Видић, Радонић, Угрица, Бакаловић, Милошевић).

ПЕТЛИЋИ: Партизан – Графичар 1:1 (Берић).

Претходни текстЗвездин понедељак – Максиму „Звездин бор“, Ањи „Звездина јела“
Следећи текстЗвездаши на позајмици – Мотика уписао првенац, Лучић асистирао