Звездин понедељак – Максиму „Звездин бор“, Ањи „Звездина јела“

286

Други “Звездин понедељак” одржан је данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона “Рајко Митић”. На другом дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовали су фудбалери и одбојкашице, чланови омладинских школа Црвене звезде.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

На данашњем дружењу са младим одбојкашицама и фудбалерима, као и представницима медија разговарали су кошаркаш Далибор Илић, тренер ватерполиста Александар Филиповић, ватерполиста Марко Радовић и фудбалери Срђан Мијаиловић и Стефан Лековић.

Кошаркаш Црвене звезде Далибор Илић пренео је утиске након сјајне победе над Будућности у првом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге и изнео очекивања пред реванш меч у Подгорици.

Тренер Звездиних ватерполиста Александар Филиповић и ватерполиста Марко Радовић су причали о успеху у финалу Купа Србије када су црвено-бели освојили пехар мимо свих очекивања, као и о актуелном моменту и утакмицама против Новог Београда у финалу плеј-офа Суперлиге Србије.

Фудбалери Црвене звезде Срђан Мијаиловић и Стефан Лековић су најавили велику борбу у полуфиналу Купа Србије против ТСЦ-а у Бачкој Тополи, а пренели су и утиске након победе над Војводином у националном првенству.

По први пут Спортско друштво Црвена звезда је прогласило најбоље младе спортисте месеца нашег спортског друштва.

На Управном одбору СД Црвена звезда одлучено је да проглашавамо најбоље младе спортисте месеца Црвене звезде, свих који тренирају у Звезди и оне који почињу своју не само професионалну, већ и животну причу уз Звезду и са Звездом. За месец април смо већ одабрали који су то млади спортисти Црвене звезде били најбољи, веома млади, пионир и пионирка. Надам се да ћемо успети да од ових признања направимо традицију, да покренемо једну лепу причу. Надамо се да ћемо са нашим млади боровима и јелама, а тако се зову трофеји „Звездин бор“ и „Звездина јела“, на којима пише „да растемо заједно“, успети сви заједно да растемо јер то је идеја и поента Црвене звезде да не треба да стајемо, него да растемо заједно – истакао је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Најбољи млади спортиста у априлу био је боксер Максим Ковачевић који је на Првенству Србије за млађе категорије у Ваљеву освојио златну медаљу и титулу шампиона Србије у пионирској конкуренцији, у категорији до 31 килограм. Признање „Звездин бор“ му је уручио Александар Филиповић, тренер ватерполиста Црвене звезде.

Најбоља млада спортисткиња месеца у априлу била је кошаркашица Ања Петковић. Ања је са пионирском екипом Црвене звезде освојила дуплу круну, односно титулу шампиона Србије и Мини Куп Србије, а на обе финалне утакмице је проглашена за МВП-ја. Признање „Звездина јела“ Ања Петковић је примила од фудбалера Стефана Лековића.

Звездини млади спортисти су потом симболично исекли торту и почастили све присутне. Уследило је дружење и фотографисање са спортистима Црвене звезде.

Претходни текстСтигло појачање Звездиним веслачима
Следећи текстЗвездини бисери – Час фудбала кадета