Милојевић: Преспавали смо друго полувреме

51

Меч између два вечита ривала завршен је резултатом 0:0, а утиске после сусрета изнео је Милош Милојевић.

Био је ово дерби који не промовише дерби, већ утиче у негативном контексту на њега. Мислим да би гол на једној или другој страни променио доста тога, овако се ишло у напад да се не прими гол, а то није био наш циљ, међутим, некада не можете да контролишете 15 играча. Пробали смо с изменама, добили добар продор Митровића и то је све. Имали су и они своје шансе, честитам им на фер и коректној игри. Из једног садржајног дербија, где су обе екипе имале своје прилике, остало је 0:0, а мени је главни утисак колико је тешко играти ове утакмице, чак и када нема резултатског значаја. Рекао сам играчима да играју фудбал и да сам ја крив ако изгубимо, али то је очигледно јаче од њих. Да ли је то важност, тензија, не знам – почео је Милојевић.

Звезду већ у недељу од 17 часова очекује меч са Чукаричким, а потом и борба за освајање купа.

– Не размишљамо о купу, прво о Чукаричком. Имамо четири дана да се одморимо и одиграмо боље, са више елана и да будемо ефикаснији.

Анализирао је Милојевић детаљније утакмицу.

– Није било публике, али одиграли смо чврсто, садржајно. Фалио је гол да отвори утакмицу, на обе стране, било би то другачије, овако, из много прилика није дошло до поготка, тако да је било штуро за дерби. Нема публике, нема голова, утисак празнине. Немам пуно тога да замерим својим играчима сем да смо могли јаче у другом полувремену, да наставимо као и прво, али као да смо осетили надмоћ и „заспали“ на томе. Имао је и Партизан изгледних прилика, није алиби, они имају добре појединце, али пролазе кроз тежак период, ипак, њима више одговара да играју против екипе са поседом. У лиги то могу само против нас, а видели сте да су тако играли и у Европи и успевали да решавају ствари у своју корист. Добро смо реаговали на њихове контре, сем у две ситуације. Нажалост, фалио нам је гол и више страсти у очима.

Говорио је Милојевић о свом статусу на клупи.

– То је процес који постоји у сваком клубу, поготово великом какав је Звезда, да се траже бољи играчи и тренери. То знам, али сам данас – ја на клупи. Не знам да ли ћу бити ту 15. маја или 30. јуна, не мислим о томе. Навијач сам Звезде и желим мом клубу све најбоље. Лично, волео бих да на клупи седи Анћелоти, јер он гарантује титуле, а ја да седим у ложи и аплаудирам, стварно немам проблем с тим. Бавим се оним што је данас, због чега нисмо победили и како да савладамо Чуку у недељу, те да одиграмо у купу што боље.

Фалио је гол Звезди, то је главни утисак.

Морало је неколико играча да буде оштрије, одлучније. Неколико пута је Иванић могао сам да заврши, па је недостајало финоће код Вига. Мучили смо и ми њих по тој десној страни, али и они нас. Међутим, то је врхнски фудбал и то нам треба за врхунске утакмице и Европу. За утакмице против слабијих може и без детаља, али су у дербијима битни – подвукао је Милојевић.

Претходни текстБез голова у вечитом дербију
Следећи текстИза југа Маракане – У сусрет Лиги шампиона