Без голова у вечитом дербију

55

Сусрет између Партизана и Црвене звезде у оквиру другог кола плеј-офа Суперлиге Србиије, а укупно 170. вечити дерби, завршен је резултатом 0:0.

Партизан – Црвена звезда 0:0

Стадион: „ФК Партизан“.

Судија: Дејан Трифковић.

Жути картони: Поповић, Марковић, Урошевић, Јовић, Вујачић (Партизан), Драговић, Катаи (Црвена звезда).

Партизан: Стевановић, Филиповић, Вујачић, Марковић, Урошевић, Колорадо, Пантић, Дијабате, Мениг (од 59. Натхо), Јовић (од 90. Јевремовић), Рикардо.

Резерве: Поповић, Живковић, Илић, Саничанин, Шеховић, Стјепановић, Фејса, Натхо, Баждар, Јевремовић, Павловић.

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић, Родић (од 73. Азаров), Мијаиловић (од 56. Кангва), Канга (од 83. Срнић), Иванић (од 73. Митровић), Букари, Катаи, Пешић (од 83. Ракоњац).

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Гобељић, Спајић, Азаров, Срнић, Кангва, Пруцев, Митуљикић, Митровић, Ракоњац.

Меч је почео са голманима у помало некарактеристичној улози, па је Борјан дриблингом избацио Рикарда, а нешто слично је покушао Стевановић, премда неуспешније, те га је Иванић блокирао, али су домаћи имали среће па се лопта вратила у наручје чувара мреже црно-белих. Први покушај имали смо већ у шестом минуту када је Родић искоса са леве стране покушао да надмудри Стевановића, ипак гађао „слабијом“ десном ногом, а лопта имала занимљиву путању и завршила тик поред стативе.

Изгледну прилику имао је Пешић у 15. минуту када му је Виго центрирао, он утрчавао, али је лопта тик пре него што је требао да је захвати и пошаље у мрежу – одскочила. Доминирала је Звезда кроз посед, док су се домаћи углавном ограничили на контре, те су из једне такве ситуације дошли у изгледну прилику, али је Дијабате у 26. минуту гађао преко гола. Дриблао је Катаи у свом маниру у 42. минуту, практично надмудрио све дефанзивце Партизана, али када се нашао испред Стевановића, гађао поред гола.

У наставак меча се ушло доста мирније, опао је темпо утакмице, почело је много више да се игра на средини терена. Милојевић је желео да Звезда буде офанзивнија па је мењао Кангву за Мијаиловића. Ипак, домаћи су запретили у 60. минуту када је Натхо са десетак метара гађао, али Борјан био добро постављен и успео да укроти лопту. Узвратила је Звезда преко Родића који је центрирао, два минута касније, и пронашао Иванића, али је данас, веома запаженом везисти, лопта побегла, иако би то била врло изгледна прилика.

Наставио је Милојевић да мења, па су ушли Азаров и Митровић, те заузели читаву леву страну, а из игру су напустили Родић и Иванић. Управо је Азаров у 77. минуту добро центрирао, а Драговић прихватио лопту у петерцу, међутим, успео је Марковић да је испуца и отклони опасност. Прилику за домаће имао је Јовић у 82. минуту, али је данас Борјан био несавладив. У финишу су заиграли Срнић и Ракоњац уместо Канге и Пешића, а Звезда је најбољу прилику на мечу имала у 86. минуту. Протутњао је Митровић по левом боку и фантастично центрирао за Букарија који се „поклонио“ и главом погодио стативу. Није Звезда имала среће у финишу, те су вечити ривали поделили бодове.

Претходни текстТријумф Звездиних џудока и на Школском Првенству Србије
Следећи текстМилојевић: Преспавали смо друго полувреме