Звезда потписала уговор са три школе фудбала

48

Црвена звезда наставља да улаже у своју Омладинску школу и велику бригу посвећује развоју младих играча, а прави индикатор су четири нова потписана уговора са фудбалским клубовима Будућност Поповац из Ниша, Спартак Чачак и Грандулица из Зрењанина. Тиме је наш клуб повећао број школица фудбала које се налазе широм Србије и света са којима сарађује и има веома успешну кооперацију.

Председник фудбалског клуба Црвена звезда, Светозар Мијаиловић, обратио се представницима клубова и пожелео им пуно среће и успеха. Говорио је о значају потпис нових сарадњи и повезаности деце са фудбалом.

Увек је задовољство проширити Звездину породицу. Циљ нам је да у свакој средини имамо “базу” на коју можемо утицати са становишта струке, како би се кроз рад у другим клубовима, са којима потписујемо уговоре о пословно-техничкој сарадњи, испунили задаци које је Црвене звезда поставила. Желимо да допринесемо, не само себи и нашим играчима, већ и српском фудбалу. Сарадња и преношење успеха које је наш тим остварио ће бити инспирација деци која знају да њихов клуб или школица фудбала сарађује са Омладинском школом Црвене звезде. То је главни мотив због ког имамо преко 90 тимова са којима смо потписали професионалну сарадњу. Верујем да ће ова три клуба са којима смо озваничили сарадњу имати велику корист на плану струке и искуства које ће моћи да добију, а са друге стране ће моћи да афирмишу малишане. Врата Црвене звезде су отворена да се увере у рад наше академије и првог тима. Верујем да ће имати кроз сарадњу много присталица Црвене звезде и на тај начин ће наша мисија бити остварена – истакао је Светозар Мијаиловић.

Координатор наше Омладинске школе Владимир Цвјетићанин, није крио задовољство због успостављене сарадње са три нова клуба, а осим тога истакао је да је управо овај начин рада тај који ће донети резултате у будућности.

Црвена звезда је на таласу успеха првог тима. Од руководства па до играча који су ангажовани у сениорском тиму постижу се вансеријски резултати. На стази тог успеха је и Омладинска школа која покушава да искористи тај непресушни ресурс. Тај адут би представљао сарадњу са “мањим” клубовима у односу на Црвену звезду, како бисмо формално озваничили вишегодишњу или вишемесечну сарадњу са присутним клубовима, не би ли допринели генералном развоју Црвене звезде. Не би требало да будемо “успавани” резултатима првог тима, већ Омладинска школа мора да прати како успехе, тако и високе циљеве које клуб поставља пред нама. Велико нам је задовољство што су три фудбалска клуба ушла у нашу породицу, а веома нам је битно да су то тимови из великих градова. Звезда је присутна, не само у малим срединама, у већим местима. Не мислим само на навијачко, него и на стручно опредељење у смислу да наш клуб буде од помоћи у њиховом развоју. Са друге стране, добили смо праве сараднике који ће нам на време проследити најмлађе таленте. Приоритет нашег клуба је формирање играча за први тим – рекао је Владимир Цвјетићанин.

Претходни текстУ сусрет 170. вечитом дербију
Следећи текстМилојевић: Врела крв и хладна глава за позитиван резултат