У сусрет 170. вечитом дербију

40

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута гостовати вечитом ривалу, и биће то 170. пут да се састајемо у првенственим мечевима.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда има 67 победа, уз 55 ремија и 47 пораза, а гол разлика износи 234:199. Ако би билансу додали и куп утакмице, поново смо бољи и то поприлично. Звезда на 263 меча има 114 победа, уз 68 ремија и 81 пораз са гол разликом 397:338. Најубедљивију победу у историји смо остварили 17. новембра 1968. године, био је то 43. вечити дерби, а славили смо са 6:1. Погађали су Остојић (три пута), Павловић, Антонијевић и Џајић.

Последњи вечити дерби одигран је 3. марта, а резултат је гласио 1:0 у корист нашег тима. Стрелац и играч утакмице био је новајлија Алекс Виго који се на најбољи могући начин представио звездашима.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

С обзиром на то да ће се меч играти пред празним трибинама, позивамо вас да дуел посматрате на програму Звезда ТВ-а, путем нашег студија који традиционално почиње сат времена пред утакмицу, као и на каналу Арена 1 Премиум од 18 часова и 30 минута.

Ту су и Звездина апликација, тачније Меч центар који вас обавештава из минута у минут о дешавањима на терену, као и на Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је шампион Србије! У претходном колу, тријумфом над ТСЦ-ом од 4:1, освојили смо титулу чак шест кола пред крај сезоне. Сада имамо 85 бодова, уз биланс од 27 победа и четири ремија, те гол разлику 85:15.

Када је реч о вечитом ривалу, они деле четврту позицију са Војводином и иимају 57 освојених бодова. У актуелној сезони, уписали су 17 победа, шест ремија и осам пораза, за гол разлику 57:29.

И док Звезда у претходних пет утакмица има четири тријумфа и реми, вечити ривал је остварио само једну победу и доживео четири пораза.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Мрежу вечитог ривала ће вероватно чувати Стевановић, иако се доста ротирало на голманској позицији, те не би било изненађење ни да то буде Поповић. У последњој линији се очекују Филиповић или евентуално Живковић, затим Вујачић, Марковић и Урошевић. Везни ред је намењен за трио Белић, Натхо, Пантић, премда би могао да заигра и Фејса. У нападу ће деловати Дибајате, Мениг и Рикардо. Шансу с клупе ће пре свих чекати Павловић, затим млади Јовић и Баждар.

СУДИЈЕ

Главни судија: Дејан Трифковић
Први помоћник: Светозар Живин
Други помоћник: Горан Бељин
Четврти судија: Марко Ивковић
ВАР: Павле Томић
АВАР: Милован Ристић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

ПЛЕЈ-ОФ:

Среда, 16 часова – Нови Пазар – Вождовац
Среда, 16 часова – Раднички 1923 – Војводина
Четвртак, 18 часова и 30 минута – ТСЦ – Чукарички

ПЛЕЈ-АУТ:

Уторак, 17 часова – Младост ГАТ – Колубара
Среда, 18 часова и 30 минута – Младост – Напредак
Четвртак, 14 часова и 30 минута – Спартак – Јавор
Четвртак, 16 часова и 30 минута – Радник – Раднички Ниш

Претходни текстЗвездаши на позајмици – Олањинка “скинуо паучину”
Следећи текстЗвезда потписала уговор са три школе фудбала