Одржан први „Звездин понедељак“

76

Први „Звездин понедељак“ одржан је данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона „Рајко Митић“. На првом дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовали су ученици Основне школе „Војвода Мишић“ из Београда.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција „Звездин понедељак“. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

На данашњем дружењу са ученицима и представницима медија разговарали су фудбалер Стефан Митровић, тренер Звездиних фудбалера Милош Милојевић, џудисткиња Марица Перишић, џудиста Бојан Дошен, кошаркашице Невена Наумчев и Дуња Зечевић и стонотенисер Димитрије Левајац.

Надамо се да је ово почетак једног лепог дружења у породици Црвене звезде. Са нама су прави шампиони и искористио бих прилику да поздравим оне који су овај викенд обележили. Идеја је да се понедељком дружимо и разговарамо о ономе што се десило претходног викенда, јер СД Црвена звезда има 34 клуба и сваког викенда су такмичења. Овог викенда смо имали велику срећу да овај наш почетак, први „Звездин понедељак“, почне са две велике титуле, 34. титулом кошаркашица Црвене звезде и 34. титулом фудбалера, никад раније освојеном, шестом узастопном. Са нама су и ученици Основне школе „Војвода Мишић“ из Београда који ће данас разговарати са својим идолима – рекао је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда, на почетку догађаја.

Кошаркашице Црвене звезде Невена Наумчев и Дуња Зечевић су пренеле своје утиске након освајања 34. шампионске титуле, односно одбране „дупле круне“ и пожелеле срећу млађим категоријама ККЖ Црвена звезда у националним првенствима.

Тренер Звездиних фудбалера Милош Милојевић је изјавио да је поносан на своје пулене који су остварили изузетан успех и већ у априлу освојили шампионску титулу која је донела директан пласман у Лигу шампиона. И фудбалер Стефан Митровић је пренео своје утиске после освајања титуле и поручио ученицима ОШ „Војвода Мишић“ да сањају своје снове јер се једног дана они могу остварити, као што се то њему остварило.

Џудисткиња Марица Перишић је причала о освајању златне медаље на Грен Слему у Тбилисију и титули шампиона Европе за млађе сениорке прошле године, као и о предстојећем Светском првенству у Катару. Капитен Звездине мушке џудо екипе Бојан Дошен сумирао је утиске из такмичења у Лиги шампиона где је Црвена зевзда освојила 2. место и вицешампионску титулу. Он је позвао малишане да дођу и тренирају у најбољем џудо клубу у Европи.

Стонотенисере Црвене звезде у уторак очекује реванш меч полуфинала плеј-офа Суперлиге против зрењанинске екипе Стенес, а своја очекивања пренео је најбољи српски стонотенисер Димитрије Левајац који ће предводити црвено-беле у походу на шампионску титулу.

Звездини спортисти су потом почастили ученике ОШ „Војвода Мишић“ са тортом и уручили су им пригодне поклоне. „Звездин понедељак“ је тако почео, а наредних понедељака звездаши ће се дружити поново са својим идолима.

Претходни текстНФТ стиже један али вредан – Факу Кампацо!
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет рутински прошла кроз Стожице, Рекорд Николе Ивановића