Велика победа Црвене звезде за крај

40

Кошаркаши Црвене звезде победом су се опростили од овосезонског учешћа у Евролиги.

Црвено-бели су у победили Фенербахче након продужетака резулатом 91:89 у мечу играном у хали “Александар Николић“ у спектакуларној атмосфери пред скоро 10 хиљада гледалаца.

Са овом победом Црвена звезда је стигла до петог тријумфа 1у низу и са 17 победа и 17 пораза остварила свој најбољи учинак у новом формату континенталног такмичења. Учешће завршавају на 10. месту и остаје жал за пропуштеном приликом јер овај тим по квалитету то заслужује.

Црвено-беле је у драматичној утакмици до победе предводио Факундо Кампацо са 24 поена и по три скока и асистенције. Пратио га је Огњен Добрић са 22 поена, док је Лука Вилдоса меч завршио са 17 поена и пет асистенција.

У екипи Фенербахчеа истакао се Џонатан Мотли са 27 поена и осам скокова, а идентичан број ухваћених лопти уз 19 поена је имао Најжел Хејс-Дејвис.

Драматична утакмица имала је две завршнице. У регуларних 40 минута и након тога у последњим секундама продужетка!

Факундо Кампацо је херој 17. победе црвено-белих у најјачем такмичењу ове сезоне, јер је у последњим тренуцима четврте четвртине погодио полагање за продужетак, а онда је у завршници продужетка дао феноменалну тројку преко центра Фенербахчеа, Џонатана Мотљиа. А да притом није ни видео кош!

Иако су црвено-бели потом изгубили концентрацију у последњем минуту и допустили Фенербахчеу да се врати у меч (као што се Звезда вратила у 4/4), ипак је управо Кампацо донео победу. Као што је Марко Гудурић промашио тројку за победу на крају четврте четвртине, тако је и Ник Калатес промашио тројку уз звук сирене у продужетку. И такође је била за победу.

Дворана Александар Николић, Београд;
Гледалаца: 9.500;
Судије: Роберт Лотермозер, Кармело Патернико, Ђорди Алијага.

Црвена звезда Меридианбет: Холанд -, Вилдоза 17 (5ск, 3ас), Лазаревић 2, Кампацо 24 (3ск, 3ас, 2ук), Митровић 12 (4ас), Мартин 6, Добрић 22, Ивановић -, Илић -, Недовић -, Марковић 3, Петрушев 5 (6ск).

Фенербахче: Мотли 27 (8ск), Хазер -, Едвардс -, Махмутоглу -, Хејс Дејвис 19 (8ск), Биберовић -, Пјер 7 (5ск), Џекири 2, Гудурић 11 (5ск, 5ас, 2ук, 4из), Дорси 12, Калатес 11 (12ас, 3ск, 3ук), Адетокунбо -.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић:
– Мислим да су моји играчи заслужили да играју у Топ 8, али добро, ово је спорт. Вечерас је била сјајна атмосфера, одлични навијачи, тешка утакмица. Драго ми је да смо завршили са победом. Мени је само жао играча јер су показали да су заслужили и залагањем и игром. Рекао бих да је било месец дана лоше игре, али је чињеница да нас нико није надиграо. Због тога кажем да би нас неко тешко победио да смо ушли у Топ 8.

Осврнуо се и на неизвесни меч против турског тима који није имао резултатски значај за тим са Малог Калемегдана.

Нама није значила за класификацију ова утакмица, али сваку хоћемо да будемо бољи. Нисмо само ову утакмицу добили на једну лопту, већ много њих. То треба да буде искуство за нас. Бићемо спремни за остатак сезоне. Имамо ми доста времена. Сад имамо само АБА лигу, имамо више времена за тренинге и да се сконцентришемо на индивидуалне и тимске тренинге – рекао је Ивановић.

Факундо Кампацо: – Хтели смо да сваку утакмицу играмо као финале. Тако је, како је. Нисмо успели да уђемо у Топ 8, најбоље место које можемо да освојимо је 10 и урадили смо све од себе да то успемо. Мислим да смо урадили много последњих месеци и да ће нам то помоћи.

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет наредни меч играју у понедељак од 20 часова против екипе Сплита.

Претходни текстЗвезда без пласмана у полуфинале Дунав лиге
Следећи текстЗвездини бисери – Три победе