Звезда без пласмана у полуфинале Дунав лиге

62

Ватерполисткиње Црвене звезде нису успеле да се пласирају у полуфинале завршног турнира Дунав лиге, који је данас почео у Београду, на базену СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”.

Црвено-беле су после велике борбе поражене од Војводине резултатом 11:10, па ће у суботу са Страконицама играти меч за пето место.

Српски дерби у четвртфиналу опарвдао је очекивања, пошто се водила велика борба од почетка до краја.

Новосађанке су боље почеле, те су у трећем минуту повеле, а четири минута касније су дуплирале вођство и резултатом 2:0 је завршена прва четвртина. Звезда се тргла почетком друге четвртине, па је већ после 60-ак секунди изједначила головима Ане Мамоглу и Јоване Радоњић. Тотални преокрет режирала је Ива Лујић средином другог периода, али су црвено-беле потом стале.

Војводина је искористила тај пад и са четири брза гола, за мање од четири минута игре, дошла је до убедљивог вођства на полувремену од 6:3.

Трећи период је такође припао екипи Слађане Дрезгић, пошто су гошће из Новог Сада у једном тренутку имале и пет голова предности (9:4). Звезди су наду вратиле Мамоглу и Ива Маринковић, али је Војводина ипак задржала четири гола разлике пред почетак последње четвртине (10:6).

Међутим, домаће играчице нису одустајале. Сесилија Диаз Меса је голом са дистанце смањила на 10:7, а потом су четири минута мреже мировале. Звезда је додала гас у завршници и другим голом Иве Маринковић је пришла на 10:8, а већ у наредном нападу Мамоглу је новим поготком смањила на само гол заостатка (10:9). Међутим, Војводина је реализовала свој напад, повосила је на 11:9, Звезда је потом погрешила у нападу и до коначних 11:10 је стигла тек у последњој секунди преко Јоване Радоњић.

Црвено-беле ће у мечу за пето место играти са чешким Страконицама, које су поражене у дуелу са Шпандауом резултатом 17:3.

Војводина – Црвена звезда 11:10 (2:0, 4:3, 4:3, 1:4)

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец, Жагар, Бањац, Пантовић, Амлиаева 4, Спасојевић, Попов, Савченко 3, Дамјановић 3, Хамзаева 1, Монћан, Ћорда. Тренер: Дрезгић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Корени, Дамјановић, Маринковић 2, Лујић 2, Мамоглу 3, Тодоровски, Радоњић 1, Меса 1, Илић, Миленковић, Зелић, Анастасијевић. Тренер Ивковић.

Претходни текстГаловић и Милошевић позвани у репрезентацију Србије
Следећи текстВелика победа Црвене звезде за крај