Звездине краљице на трону Србије! Још једна победа и титула!

93
CRVENA ZVEZDA vs KRALJEVO Beograd, 08.04.2023. foto: Nikola Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Kraljevo

Кошаркашице Црвене звезде мтс славиле су у другом мечу финалне серије у Краљеву 74-63 (22-16, 14-17, 13-12, 25-18) и дуплирале предност! У суботу, у „Баскет Ситију“, за шесту узастопну титулу!

Изабранице Драгана Вуковића су контролисале утакмице и показале да су најбоља екипа у Србији, и поред јаког отпора Краљева.

Велики пех је задесио наш тим већ на старту утакмице, када је после само нешто више од минута игре Снежана Богићевић због повреде морала да напусти паркет и није се враћала у игру. Ипак, њене саиграчице су одиграле и за њу.

Звездина одбрана је била на препознатљивом нивоу током већег дела утакмице. И поред контроле скока домаће екипе, Црвена звезда је имала много боље проценте шута, што је и донело победу. Утакмицу је управо отворила тројком Богићевићева, затим је Александра Катанић погодила ван линије 6,75, а Тина Јаковина комплетирала 8-2. После поена са пенала Драгане Гобељић, Невена Наумчев је убацила трећу Звездину тројку, своју прву, а Гобељић и Едвардс вратиле Краљево у игру серијом 6-0, (10-11). Поменути тандем је вукао Краљевчанке, убацио 80% поена своје екипе, све у првој четвртини, Џед Тејлор Едвардс је прекинула серију наше екипе 6-0 и постала прва играчица са двоцифреним бројем поена за 16-22, на крају првих десет минута.

Серију између две четвртине Едвардс је наставила, уз помоћ Андрее Изли до 6-0 и 20-22 на самом почетку друге деонице. Нађа Недељков је сигурна са пенала, а онда Гобељићева погађа прву тројку, затим и другу, а онда је сигурна и са дистанце за прву промену вођства на утакмици, 28-26. Успевала је Невена Наумчев да одржи Црвену звезду и погоди кад затреба, после нове тројке Драгане Гобељић, а Александра Катанић и Челси Хол да обезбеде минималну предност пред полувреме, 33-36.

Почетак треће четвртине је одредио и утакмицу. Челси Хол је везала поене за серију између две четвртине 8-0, а на тројку Драгане Гобељљић узвратила је Александра Катанић, 36-43. До краја четвртине Краљево је запретило преко Тамаре Рајић, која је убацила тројку и два пенала, затим је Едвардс поново била сигурна, али су Катанић и Бојовић одбиле налет и сачувале предност пред последњих 10 минута, 45-49.

Краљево је последњу прилику имало на почетку последњег квартала. Опет је драгана Гобељић била покретач, убацила је пет поена и довела своју екипу на 52-53, али је Снежа Чолић тројком срушила наде противника и повела серија 8-0 Црвене звезде, у којој је и Тина Јаковина убацила тројку за 52-61! Уследила је серија тројки, Изли је погодила за Краљево, Снежа Чолић, Челси Хол и Тина Јаковина везале за наш тим и обезбедиле другу победу у финалној серији. Црвена звезда је сачувала двоцифрену разлику до краја, Дариа Несторов је поставила коначних 63-74.

Челси Хол 17 поена, Александра Катанић, Милица Бојовић и Тина Јаковина по 12, Невена Наумчев јако битних 8 поена.

Трећа утакмица на програму је у суботу, 15.априла од 18:30 часова у хали „Баскет Сити“, када Црвена звезда има прву меч лопту за шесту узастопну шампионску титулу!

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 8 (8ск 2ас 1укл), Хал 17 (5ск 2ас 3укл), Јованов, Чорто, Богићевић 3, Зечевић (1ск), Катанић 12 (7ск 8ас 2укл), Недељков 2, Јевтовић, Бојовић 12 (2ск 3ас 1укл), Јаковина 12 (6ск 1ас), Чолић 8 (4ск 5ас 1укл). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстФудбал и џудо, то је право чудо
Следећи текстОдржана конференција пред финални турнир Дунав лиге