Одржана конференција пред финални турнир Дунав лиге

27

Од четвртка до суботе Црвена звезда ће на базену СРЦ “Милан Гале Мушкатировић” бити домаћин финалног турнира Регионалне Дунав лиге, на којем ће учествовати још Војводина, чешке Страконице, немачки Шпандау и мађарски БВСЦ и Сентеш, који је два пута освајао ово такмичење.

Црвено-беле ће се у четвртфиналу, у четвртак од 20 сати и 45 минута, састати са новосадском Војводином, док се од 19:15 састају Страконице и Шпандау. Дан касније играју се полуфинални сусрети са Сентешом и БВСЦ-ом, који су остварили директан пласман у полуфинале резултатима у лигашком делу такмичења.

Тим поводом, у просторијама Спортског друштва Црвена звезда у среду је одржана конференција за новинаре, на којој су се медијима обратили представници Црвене звезде, Војводине, али и немачког Шпандауа.

Тренер Црвене звезде, Драгана Ивковић, најавила је турнир и дерби са Војводином.

Хтела бих да искористим прилику да позовем гледаоце да дођу на базен и да нас подрже у дербију са Војводином, али и да погледају друге утакмице током ова три дана. Надам се добром ватерполу и лепим утакмицама, а што се тиче нашег првог меча, верујем да ће обе екипе дати све од себе да се представе у што бољем светлу, па нека победи бољи.

Слађана Дрезгић, тренер Војводине, захвалила се на почетку домаћем клубу.

Желим да се захвалим домаћину што нас је позвао на ову конференцију, да заједно најавимо турнир који се први пут одржава у Београду, тако да се надам да ће и публика то подржати. Истакла бих да је све ово првенствено била иницијатива Драгане као селекторке, тако да Звезда и ми већ пет година успешно учествујемо у овом такмичењу. То уопште није мала ствар, јер сви знамо колико је женски спорт заступљен, поготово ватерполо. Знамо се већ јако добро и верујем да ће дерби бити занимљив, а да ће публика имати прилику видети како жене играју овај спорт на сасвим другачијем нивоу.

Млада играчица Звезде, Анастасија Корени, истакла је:

– Част ми је што смо ми домаћини оваквог финалног турнира и верујем да смо спремне. Даћемо наш максимум, а надам се да ће публика доћи да нас подржи.

Исидора Дамњановић из редова Војводине је додала:

– Могу да кажем да је овај меч финале пре финала. Прошле године смо играли за треће место, сада се нажалост раније састајемо, тако да бих позвала што више навијача да подрже обе екипе, а Звезди бих пожелела срећу.

Представници немачког Шпандауа такође су присуствовали конференцији. Истакли су да су да им је драго што учествују на овом турниру и да су узбуђени због тога, као и да су имали неколико добрих утакмица у претходним недељама и надају се добрим резултатима.

Претходни текстЗвездине краљице на трону Србије! Још једна победа и титула!
Следећи текстВатерполисти сигурни у првом мечу четвртфинала плеј-офа