СД Црвена звезда и Општина Савски венац потписали Споразум о сарадњи

58

Спортско друштво Црвена звезда и Градска општина Савски венац потписали су данас Споразум о сарадњи у Звездином прес центру.

Споразум о сарадњи су потписали Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда и Милош Видовић, председник Градске општине Савски венац.

Присутне званице поздравио је Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Желим да изразим задовољство што данас потписујемо споразум о сарадњи са Општином Савски венац, са председником Милошем Видовићем. Споразум ће се односити на сарадњу СД Црвена звезда као највећег спортског бренда на територији много широј него што је територија општине Савски венац, али то је наша локална самоуправа и желимо одавде да градимо темеље за будуће генерације дечака и девојчица које одрастају на нашој општини. Осмислили смо неке програме који се тичу едукације и правих друштвених и животних вредности које Црвена звезда промовише већ деценијама. Такође, желимо да девојчице и дечаци са наше општине, са својим родитељима, долазе бесплатно на утакмице свих клубова нашег спортског друштва. Желимо да наша општина у спортско-едукативном смислу буде што ефикаснија и Црвена звезда ће са свим својим ресурсима стати иза пројеката које осмисли општина Савски венац. Ми смо и до сада имали одличну сарадњу, али ово смо сада преточили у један званичан документ. Још једном морам да изразим велико задовољство у име сва 34 клуба Спортског друштва Црвена звезда што смо озваничили, кроз потписана акта, нашу сарадњу са општином Савски венац – истакао је Терзић.

Председник Градске општине Савски венац нагласио је важност потписивања Споразума са Црвеном звездом.

Драго ми је што смо данас овде и што сте уприличили овај догађај. Захваљујем се Спортском друштву Црвена звезда и председнику Управног одбора г. Терзићу што сте позитивно одговорили на нашу иницијативу и што сте ставили на располагање све спортске капацитете који ће бити намењени нашим најмлађима на Савском венцу. Овај Споразум се односи на све основне школе на Савском венцу, односно сви наши основци ће моћи бесплатно да посећују прволигашке утакмице свих спортских тимова СД Црвена звезда, а такође укључићемо их и у тренажне активности потпуно бесплатно у одређеном термину и одређеном временском року. Општина Савски венац у протеклих неколико година издваја доста новца за спорт и спортске активности. Имамо велики број бесплатних школа фудбала, кошарке, пливања, стрељаштва и тако ћемо наставити у наредном периоду. Такође, оно што је битно за нас као локалну самоуправу јесте да се што више младих укључи у спорт, у школски спорт, у здрав живот и у склопу тога смо ми изградили доста инфраструктуре на Савском венцу. Обновили смо доста спортских игралишта, изградили нових дечијих терена и наставићемо у том правцу. Још једном хвала Спортском друштву Црвена звезда и надам се успешној сарадњи у наредном периоду – рекао је Милош Видовић.

Претходни текстРакоњац: Дођите да узмемо титулу
Следећи текстИвковић: Финални турнир Дунав лиге прилика за промоцију женског ватерпола