Фантастичан успех јуниорки, кадеткиња и пионирки на Ускршњем турниру у Анкони

77

Велики успех оствариле су пионирке, кадеткиње и јуниорке Црвене звезде, на Ускршњем међународном турниру у Анкони. У конкуренцији 112 екипа из скоро свих земаља Европе и Америке, међу којима је било и неколико репрезентативних селекција и чак 1600 младих одбојкашица, три медаље завршиле су у рукама девојчица у црвено-белим дресовима.

Јуниорке Црвене звезде у финалу су свладале домаћу екипу Мондиал са 2:0, кадеткиње су биле боље Трента 2:1, док је пиониркама припала сребрна медаља после дуела са екипом Загреба (1:2).

Младе одбојкашице Црвене звезде до фантастичног успеха на Ускршњем турниру у италијанском граду Анкони предводили су тренери: Ђина Марић, Василије Радовановић, Срђан Радовановић, Дарко Панџић и Алма Бешлагић – Добричанин.

Колико је турнир био напоран, довољно говори и то да је у свакој групи било од 30 до 40 тимова, а играло се три дана. Црвена звезда је у Италију дошла са 50 играчица, а на позив Истер волеј клуба, који је желео баш наш клуб на турниру са традицијом дугом 29 година.

Јуниорке и кадеткиње Црвене звезде биле су толико доминанте да су до финала стигле без изгубљеног сета, што довољно говори колико се добро ради у Црвеној звезди.

Иначе, наш клуб је имало „ватрену“ подршку са трибина у Анкони и то од родитеља младих одбојкашица, који су били и од велике помоћи тренерима.

После свега приказаног у Анкони, нема сумње да је пред ОК Црвена звезда лепа будућност.

Претходни текстЦрвена звезда играла, па се „играла“ и победила у Чачку
Следећи текстКатаи поново играч кола Суперлиге