Катаи поново играч кола Суперлиге

53

Нема дилеме да ће утакмица у Суботици заувек остати у сећању Александру Катаију који је осим тога што је стигао до троцифреног броја голова у Црвеној звезди на такмичарским мечевима, био најбољи актер 29. кола Суперлиге Србије.

Катаи је са два гола и две асистенције апсолутно покорио Суботицу и Звезду приближио на свега неколико корака од освајања нове шампионске титуле. Тријумфовали су изабраници Милоша Милојевића резултатом 1:4, а Магико је са беле тачке, а потом и у финишу сусрета реализацијом, те додавањима за Букарија и Кангву, демонстрирао практично савршену партију. Није било диелем да ће освојити „бек ту бек“ награду, јер је и у 28. колу био најбољи играч Суперлиге.

Пред сусрет са Радничким 1923, Катаију је од стране компаније „Моцарт“ уручена награда у износу од 50 хиљада динара, која ће бити усмерена за лечење Вељка Стојковића.

Вељкове прве тегобе крећу од трећег месеца живота када се јављају проблеми у исхрани и спавању. Моторички развој се одвија слабијим темпом.

Из месеца у месец јављају се нове тегобе као и невољни покрети, а са 10 месеци потврђује се регресија психомоторног развоја и губљење функција, када је први пут хоспитализован на одељењу рехабилитације у дечијој болници у Новом Саду. На магнетној резонанци утврђено је да има атрофију мозга као последицу ретког неуродегенеративног поремећаја изазваног генетском мутацијом. Прати се од стране неуролога под дијагнозама – Друге означене дегенеративне болести нервног система, Первазивни поремећај развоја, Специфичан поремећај развоја покретљивости.

Вељко је посетио небројено много клиника и амбуланти и пре утврђивања постојања атрофије мозга. Више пута је хоспитализован у Новом Саду и Београду. Иза себе има више од пет тоталних анестезија и различите инвазивне и друге методе испитивања. Прегледали су га бројни специјалисти, урађена је сва доступна дијагностика и прегледи, његов генетски материјал је слат на анализу у иностранство и једино је потврђено да се ради о јако реткој болести, непознатој у Европи и шире.

С обзиром да се Вељкова атрофија мозга између осталог увелико одразила на акт гутања и исхрану у целости, потребна је уградња ПЕГ сонде која ће му након вишемесечне агоније олакшати унос хране. Његово досадашње стање и изглед је само великим напором и срећом одржавано. Након добијања резултата преосталих доступних генетских истраживања у Европи које су родитељи иницирали, доставили су тражена документа једној клиници у иностранству где желе да ураде потребну дијагностику и наставе са лечењем.

Средства су му потребна за наставак лечења у иностранству, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

Позивамо вас да помогнете Вељку слањем СМС поруке садржине 1465 на 3030 или уплатом новца на:

Динарски рачун: 160-6000001615093-17

Девизни рачун: 160-6000001616492-88

Претходни текстФантастичан успех јуниорки, кадеткиња и пионирки на Ускршњем турниру у Анкони
Следећи текстЦрвена звезда – Раднички 1923 2:0 (1:0)