Спартак – Црвена звезда 1:4 (1:2)

46

Наставља Црвена звезда крупним корацима да гази ка освајању нове шампионске титуле, а овог пута су пулени Милоша Милојевића савладали Спартак у Суботици резултатом 1:4. Памтиће дуго данашњи дан Александар Катаи који је уписао два поготка и две асистенције, те обележио велики јубилеј, с обзиром на то да је постигао троцифрени број голова на такмичарским мечевима у нашем клубу (101). Осим, Звездиног Магика, погађали су још Осман Букари и Кингс Кангва, а салдо асистенција појачао је и Страхиња Ераковић.

Спартак – Црвена звезда 1:4 (1:2)

Стадион: „Градски стадион у Суботици“.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Шимура у 9. минуту за Спартак, а Букари у 7, Катаи у 23. (из једанаестерца) и 82. и Кангва у 55. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Шимура (Спартак), Кангва, Виго (Црвена звезда).

Спартак: Дубљанић, Дунђерски, Богићевић, Остојић, Виторовић, Адо (од 71. А. Ђурасовић), Шимура, Тошески (од 62. Шимура), Тодороски (од 62. Бурековић, а од 81. А. Ђурасовић), Срећковић, Хрстић (од 81. Абрахам).

Резерве: Бурсаћ, Манојловић, Абрахам, Бурековић, Емсанга, Симин, Тумбасевић, Видовић, А. Ђурасовић, А. Ђурасовић.

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић (од 65. Лековић), Родић (од 73. Л. Николић), Мијаиловић, Кангва, Катаи, Букари (од 83. Митуљикић), Пруцев (од 65. Иванић), Ракоњац (од 73. Митровић).

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Лековић, Срнић, Канга, Иванић, Митуљикић, Митровић, Мијатовић.

Кренула је Звезда офанзивно од старта, а ударцима са дистанце, пре свих Мијаиловић и Букари покушавали су да поремете Дубљанића, премда је то потоњем успело већ у седмом минуту. Послао је Катаи одличан пас иза леђа одбране домаћих, Осман Букари је карактеристично истрчао двадесетак метара, обишао Дубљанића и рутински погодио, а играо се седми минут меча. Ипак, домаћи су узвратили и 1:1 је стајало на семафору већ у деветом минуту, када је Шимура био највиши у скоку после корнера и матирао Борјана.

Звезда је желела брзо да одговори, а умало је Катаи погодио у 16. минуту када му је Канга центрирао, али је ипак лопта завршила преко гола. Нову шансу имао је Катаи, два минута касније, када је после корнера који је извео Кангва главом покушао да шутира и умало асистирао Пруцеву, испред кога је Богићевић у последњем тренутку испуцао лопту у корнер.

Није престајала Звезда да прети, па је Драговић погодио пречку после корнера, где је поново Катаи главом креирао, да би потом арбитар показао на белу тачку, након што је Шимура ударио Ераковића. Одговорност је преузео Катаи и у 23. минуту матирао Дубљанића, те постигао 100. гол за Црвену звезду на такмичарским утакмицама. Зицер је имао Ракоњац у 29. минуту када га је Родић пронашао, он виспрено утрчао и гађао са „прве“ стативе, али се Дубљанић добро поставио и успео да одбрани. Мирније је било до одласка на одмор, а Звезда је одмах наставила иницијативу.

Наиме, Катаи је већ на старту другог полувремена могао, поново, да погоди, да би затим и ударац Пруцева био изблокиран од стране Остојића, али није се дуго чекало на нови гол Звезде. Посебно инспирисан је био Кингс Кангва који је постигао један од најлепших голова ове сезоне. Наиме, Катаи је оставио лопту брзоногом Замбијцу који је са 25 метара, „пуним“ стопалом шутирао и под пречку матирао Дубљанића који се бацио, али узалуд, а играо се 55. минут сусрета. Већ у наредном нападу, Букари је имао зицер после додавања Ракоњца, међутим, пратио је Дубљанић акцију и правовремено истрчао те скратио угао брзоногом Гањанину који није успео да погоди.

Добро је скочио Ракоњац у 70. минуту када му је Кангва центрирао, а Дубљанић, помало и неискусно истрчао, премда је ударац нашег нападача завршио преко гола. Милојевић је мењао, па су се на терену нашли Николић, Лековић, Иванић, Митуљикић и Митровић. Није било решења за Александра Катаија данас, који је у 82. минуту на мајсторски начин, од стативе, погодио из слободног ударца, и на најлепши могући начин заокружио сусрет и велики јубилеј.

Претходни текстКатаи Магико – 100 голова у Звезди
Следећи текстМилојевић: Добра енергија, играли смо као тим