Катаи Магико – 100 голова у Звезди

74

Памтиће Александар Катаи утакмицу у Суботици до краја живота, с обзиром на то да је поготком у 23. минуту сусрета дошао до бројке од 100 голова у такмичарским мечевима у Црвеној звезди.

Катаијево име је већ уписано златним словима у историју нашег клуба, а данашњи дан је само потврдио величину Магика, једног од најбољих Звездиних фудбалера у 21. веку. До учинка од 100 погодака на такмичарским утакмицама стигао је на 189 сусрета у црвено-белом дресу. Први гол у Звезди постигао је 29. новембра 2014. године у тријумфу над ОФК Београдом (2:1), а у оба мандата „терорисао“ је противничке голмане и показао због чега је миљеник црвено-беле публике. Катаи се, рачунајући такмичарске мечеве, тренутно налази на деветом месту вечних стрелаца, а први испред њега је – Рајко Митић (109).

Рачунајући и пријатељске утакмице, Катаи је на 225 сусрета у Звезди постигао 112 голова.

Веома је трофејан, с обзиром на то да је у Звездином дресу освојио три шампионске титуле, два Купа Србије, као и две дупле круне, а судећи по томе како пулени Милоша Милојевића играју, нема сумње да ће се ти бројеви повећати, врло брзо.

Заувек ће се памтити погоци у вечитим дербијима, против Браге, Трабзонспора, Лудогореца, Гента, Ференцвароша и многих, многих других…

Претходни текстЦрвено-бели дочекују црвено-беле (Црвена звезда – Олимпијакос, четвртак, 19)
Следећи текстСпартак – Црвена звезда 1:4 (1:2)