Црвена звезда – Младост ГАТ 4:2 (2:2)

76

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Младост ГАТ-а резултатом 4:2 у оквиру 28. кола Суперлиге Србије, иако су у два наврата имали гол заостатка. Велики карактер показали су пулени Милоша Милојевића и погоцима Александра Катаија и Гелора Канге отишли на полувреме, да би свега пет минута на терену било довољно Марку Ракоњцу да се упише у стрелце, премда је коначан резултат поставио Магико, чиме је Звезда освојила важна три бода у трци за титулу.

Црвена звезда – Младост ГАТ 4:2 (2:2)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 8151.

Судија: Стефан Јекнић.

Стрелци: Катаи у 16. и 90, Канга у 45. (из једанаестерца) и Ракоњац у 83. минуту за Црвену звезду, а Видаков у 11. и 32. минуту за Младост ГАТ.

Жути картони: Канга, Ераковић (Црвена звезда), Бјелош, Илић, Денић, Танасијевић (Младост ГАТ).

Црвена звезда: Васиљевић, Лековић (од 46. Виго), Ераковић, Драговић, Родић, Кангва, Канга (од 90. Мијаиловић), Иванић (од 90. Митуљикић), Митровић (од 46. Букари), Катаи, Пешић (од 78. Ракоњац).

Резерве: Миладиновић, Виго, Л. Николић, Мијаиловић, Срнић, Букари, Митуљикић, Пруцев, Мијатовић, Ракоњац.

Младост ГАТ: Кнежевић, Јанковић, Ћосић, Танасијевић, Илић, Јочић, Марковић (од 78. Хакман), Денић (од 88. Милић), Бјелош, Бабић, Видаков (од 69. Дал Бело).

Резерве: Милојевић, Дражић, Арсић, Дал Бело, Гал, Хакман, Милић, Падежанин, Савић.

Милојевић је одлучио да укаже шансу тројици бонуса – Ераковићу, Митровићу и Лековићу, с тим да су се двојица дефанзиваца ротирали на позицији штопера и десног бека, као још један доказ да је поливалентност нешто што се у модерном фудбалу, и тражи, и цени. Мало је Звезди фалило да дође до вођства у осмом минуту када је Пешић дриблао по левој страни и упутио оштру лопту у петерац на коју је натрчао Иванић, али је послао преко гола. Ипак, први је лопту из мреже вадио Васиљевић. Играо се 11. минут када се Видаков после контре гостију, нашао сам на другој стативи и проследио лопту у мрежу, а два минута касније је Марковић погодио стативу, и потврдио добру игру гостију.

Брзо изједначење Црвеној звезди донео је Александар Катаи. Играо се 16. минут када је Пешић прихватио пас, заградио се и послао оштру лопту у петерац, где је спремно чекао и уклизао Магико за поравнање резултата. Иако је гол првобитно био поништен због наводног офсајда у ком се нашао асистент – Пешић, после интервенције из ВАР собе, потврђена је регуларност поготка. Нашао се Иванић, још једном, у доброј прилици када га је Канга у 29. минуту практично спојио са голом, али је Кнежевић правовремено излетео и скратио угао, те отежао ударац нашем везисти. Контре су се издвојиле као главно оружје гостију и то је поново дало резултат. Био је 32. минут када се Видаков нашао испред Васиљевића, обишао га и поново довео свој тим до предности.

Звезда је наставила да напада, па је умало Катаи у 35. минуту донео изједначење, али је ударац расположеног офанзивца завршио преко пречке. Поново је интервенисала ВАР соба, а играо се 45. минут када је Пешић главом погодио у руку Видакова. Судија је сачекао реакцију, и апсолутно заслужено досудио пенал, а сигуран извођач са беле тачке био је Гелор Канга, чиме се нерешеним резултатом отишло на полувреме.

Направио је Милојевић две измене на полувремену, па су се у игри нашли Виго и Букари, а ван терена Лековић и Митровић. Велике муке гостујућем тиму задавао је Катаи, па је поново дриблао у 47. минуту, премда је погодио спољни део мреже, али је било приметно да, кад год је лопта код њега у ногама, нешто конкретно се деси. Унео је и Букари у игру карактеристичну хитрину, па је два минута касније након покушаја Катаија, пробио по десном боку и упослио Кангу који је био маркиран, али успео да шутира поред гола. Ударац са дистанце је опробао Кангва у 59. минуту, било је то близу, али недовољно прецизно.

Константно се играло пред голом Младости која се грчевито бранила са жељом да сачува нерешен резултат. Наде су им умало биле срушене у 73. минуту када се Пешић заградио и одложио лопту за Катаија, а он погодио Кнежевића у ногу. Милојевић је наставио да мења па се на терену нашао Ракоњац уместо Пешића. Управо се млади нападач истакао као Звездин џокер, с обзиром на то да му је свега пет минута у игри било довољно да се упише у стрелце. Центрирао је Канга са десног бока, после скраћеног корнера, а Ракоњац са играчем „на леђима“ успео да захвати лопту и у паду матира Кнежевића. У финишу је могао и Букари да погоди након серије дриблинга у 88. минуту, али је лопта завршила тик преко гола, међутим, брзоноги Гањанин се нашао у улози асистента у надокнади времена, а поново је кобан по госте био Катаи који је са десетак метара матирао Кнежевића.

Претходни текстЗвезда убедљива у Суботици, са Партизаном за финале плеј-офа
Следећи текстМилојевић: Лепо је видети оволико деце на трибинама