Звезда без финала Купа

134

Рукометашице Црвене звезде нису успеле да се пласирају у финале Купа Србије, успешнији на Бањици био је Бекамент ББ – 28:38 (13:20).

Огромна жеља изабраница Весне Бојковић, иако ослабљене изостанком Иве Андрић, је негде у почетку и спутала да покажу шта могу и супротставе се ривалу, који је искористио сваку грешку.

Сам почетак је кренуо тим путем, Александра Крстић погађала три пута за гошће, Вања Ђорђевић и Андреа Бонер за Црвену звезду. До средине првог полувремена наш тим је био у игри, затим је уследила серија 5:0 противника која је и преломила утакмицу. Бекамент је од тада имао контролу над утакмицом. Велики број голова гошће су постигле преко „брзог центра“, и тако направиле разлику. На полувреме се отишло резултатом 13:20, на голове Андрее Бонер узвратила је Александра Крстић.

У наставку, противнице су биле сигурне у контри, Јелена Нинковић је бранила све што је могла, али је Бекамент већ у 43. минуту преко Тамаре Коцић са крила стигла до двцифрене разлике, коју је контролисао до краја утакмице. Наше девојке су уложиле велики напор, али се Марија Симић истакла на голу вицешампиона Србије. Коначан резултат са два везана гола поставила је Николина Видић, за 28:38.

Вања Ђорђевић је са 11 голова била најефикаснија, Андреа Бонер је постигла 4, Николина Видић 3.

Честитамо Бекаменту на пласману у финале. Ми идемо даље, у недељу нас очекује дуел против Београда и наставак сезоне.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БЕКАМЕНТ ББ 24:36 (12:20)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 300. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Црвена звезда 6, Бекамент 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(2), Бекамент 4(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић 2, Конатар 1, Петковић 2, Момчиловић 1, Ристић 1, Бонер 4(1), Ђурковић, Ђорђевић 11(1), Савић, Цвијановић 1, Видић 3, Савић 1, Кострешевић 1, Доровић. Тренер: Весна Бојковић

БЕКАМЕНТ: Цветковић, Митровић 3, Пековић 5, Анић 1, Петровић 3, Маленовић 3, Симић, Мирковић 2, Ивковић 4, Коцић 3(1), Драговић, Крстић 4, Томковић 5(2), Бокарић 5. Тренер: Саша Бошковић

Претходни текстЦрвено-бели спремни (и бројнији) за Басконију (четвртак, 19)
Следећи текстИза југа Маракане – Пионири у борби за титулу