Иза југа Маракане – Пионири у борби за титулу

86

Пионирска селекција Црвене звезде је након напорних припрема у Београду и Требињу, као и турнира у Русији, стартовала пролећни део сезоне победом над Олеом резултатом од чак 8:0. Млади стручњак који предводи црвено-беле дечаке рођене 2008. године – Милан Миленковић сумирао је целокупан припремни период и истакао који су главни циљеви пионирима Звезде, а то је свакако освајање првенства.

Много ми је драго што сам део ове јако талентоване генерације и што смо припреме одрадили на највишем могућем нивоу. Поред сјајних услова и напорног рада у Требињу, поред себе смо имали и сјајну групу момака који су сваког дана марљиво радили и упијали захтеве које смо им давали. Русија је дошла у мало незгодно време за нас, није нам то никакав алиби заиста, али имали смо проблеме са болесним и повређеним играчима. Фантастично организован турнир, са веома незгодним екипама, изузетно спремним. Међутим, за мене су моји играчи највећи победници тог турнира, јер упркос проблемима они су до последњег минута показали карактер и јак менталитет што је на овом турниру са овако агресивним екипама неопходно – започео је тренер пионирске селекције Црвене звезде, Милан Миленковић.

Истакао је млади стручњак на чему се током зимских припрема највише радило са дечацима рођеним 2008. године.

– Апсулутно највише смо радили на побољшању њихових функција у захтевима које мој струцни штаб и ја тражимо. Додао бих и менталну припрему, како тимску, тако и индивидуалну, јер ту видимо огроман простор за њихов напредак.

Познато је да Црвена звезда увек и у свим категоријама има императив освајања домаћег шампионата, тако је и у пионирској селекцији, која се тренутно налази на првој позицији са осам бодова предности, али и утакмицом више од вечитог ривала.

Очекивања су као и увек највећа, а то је прво место у Пионирској лиги, сигуран сам да ова генерација апсолутно поседује квалитет за највише домете. Поред тога, мислима смо окренути и на турнир у Италији који нас чека од 7. до 9. априла у Порденонеу – закључио је Милан Миленковић.

Играчки кадар наших пионира чине следећи играчи: Матеја Станковић, Милан Ћопић, Леон Ивановић, Лазар Николић, Ђорђе Вранић, Вељко Зурић, Лука Зарић, Василије Костов, Алекса Дамјановић, Павле Штулић, Василије Суботић, Вукашин Тамбурић, Димитрије Сарић, Данило Карановић, Балша Паповић, Милош Петровић, Душан Јовичић, Вук Николић, Михајло Спасојевић, Стефан Јанковић. Уз Миленковића, у стручном штабу су још: Михајло Миладиновић, Михаило Јовичић, Дарко Младеновић.

Претходни текстЗвезда без финала Купа
Следећи текстЦрвена звезда – Басконија, дођите и пружите подршку нашим момцима!