Куп је наш! Црвена звезда одбранила трофеј Купа Милан Цига Васојевић!

131

Кошаркашице Црвене звезде мтс одбраниле су пехар Купа Милан Цига Васојевић победом у финалу у Нишу над Арт Баскетом 77-57 и донеле 15. трофеј националног Купа у клупске витрине!

Није било неизвесности у самом финалу, Црвена звезда је контролисала и резултата и дешавања на паркету од самог старта. Преломни тренуци утакмице били су у другој четвртини, Звезда је серијом 7-0 ушла у наставак, а противнице постигле прве поене тек после шест минута игре.

Серија 10-4 на самом старту, уз шест поена Милице Бојовић, била је добра основа за почетак меча. Арт је углавном одговарао преко Марије Авлијаш и Невене Вучковић, али није успео озбиљније да запрети. Снежа Чолић је тројком одвела утакмицу у црвено-белом правцу, Невена Наумчев била половична са пенала за 23-15 после 10 минута игре.

Челси Хал је донела прву двоцифрену предност, Милица Бојовић наставила серију и потврдила сјајно издање, Невена Наумчев заокружила серију између две четвртине на 8-0, (28-15). Марија Авлијаш је погодила из тешке позиције, затим и за три поена, али је узвратила Челси Хал, а Бојовићева потврдила Звездину предност за полувреме, 39-22.

Почетак другог полувремена донео је најлепши период кошарке и неколико сјајних акција. Милица Бојовић је постала прва играчица са двоцифреним бројем поена, везала је седам поена у низу, а Црвена звезда серијом 10-0 отишла на 52-27 у 25.минуту. Серију нашег тима прекинула је тројком Невена Росић после тајм-аута. Уследиле су две везане тројке, Челси Хал па Тина Јаковина и пред последњих 10 минута наш тим је имао 64-40.

Последња четвртине протекла је у слављеничком тону, црвено-беле су задржале предност и освојиле нови трофеј.

Најефикасније са по 17 поена биле су Милица Бојовић и Челси Хал, Тина Јаковина је убацила 13.

Најбољи стрелац финалне утакмице са 18 поенa је кошаркашица Црвене звезед на позајмици у  Арт Баскету, Марија Авлијаш, а награду је доделила бивша кошаркашица Зорица Тадић.

За МВП играчицу финала Купа изабрана је првотимка Црвене звезде мтс Челси Хал, са 24 индексна поена, а признање је доделио прослављени тренер и некадашњи тренер Винер Брокера Драгослав Петковић. Ваучер за продужени викенд у хотелу „Стара планина“ доделила је Ирена Јелић из компаније Стерлинг, партнера КСС.

Златне медаље кошаркашицама Црвене звезде мтс доделили су генерални секретар КСС Златко Болић и Борис Васојевић, син Милана Циге Васојевића. Мањи пехар у трајно власништво, капитену Црвене звезде мтс Невени Наумчев уручио је Борис Васојевић.

Велики прелазни пехар капитену Црвене звезде мтс Невени Наумчев уручио је председник КСС Предраг Даниловић.

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке кошаркашицама, стручном штабу, менаџменту и свима у Кошаркашком женском клубу Црвена звезда на освојеном пехару у Купу државе.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 4 (4ск 2ас), Хал 17 (5ск 3ас 4укл 1укл), Чорто 2, Богићевић 8 (6ск 2ас 3укл 1), Зечевић 2, Катанић 7 (7ск 5ас 1укл), Дацић, Недељков (1ск 1ас), Јевтовић (1ск), Бојовић 17 (8ск 1ас), Јаковина 13 (5ск 2ас 1укл), Чолић 7 (2ск 4ас 1укл). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстПионирке освојиле Мини куп у Нишу
Следећи текстТрка за Кангом