Трка за Кангом

59

Гелор Канга је први фудбалер Црвене звезде који је уписао „дабл-дабл“ учинак остваривши 12 голова и 10 асистенција у актуелној такмичарској сезони, а чак тројици играча нашег тима недостаје погодак или додавање које ће довести до тога да стигну луцидног Габонца.

Гелор Канга (12 голова и 10 асистенција) – Нема дилеме да је Габонац синоним за константност Звезде ове сезоне и да његових слабијих партија готово да није ни било у актуелној такмичарској години. Одиграо је 35 утакмица и постигао седам голова у Суперлиги, три у Лиги Европе и два у квалификацијама за Лигу шампиона. Када је реч о креирању, фантастичан је у Суперлиги, с обзиром на то да је уписао девет асистенција уз једну у Лиги Европе.

Александар Катаи (15 голова и 9 асистенција) – Магико је први стрелац Црвене звезде ове сезоне и активан је у трци за „златну копачку“ Суперлиге Србије. Он је у првенству постигао 13 голова, а кад се на то додају два у Лиги Европе, долази се до бројке од 15. Оно што Катаија такође чека, сигурни смо до краја сезоне, је јубилеј од 100 постигнутих голова на такмичарским утакмицама (тренутно је на 97, и на 109 рачунајући и пријатељске мечеве). Када је реч о креацији, шест асистенција је уписао у првенству, две у квалификацијама за Лигу шампиона и једну у Купу Србије. Одиграо је 38 утакмица ове сезоне.

Осман Букари (10 голова и 9 асистенција) – Брзоноги Гањанин се од првог меча претходног лета етаблирао као један од најбољих фудбалера нашег тима и експресно ушао у срце свих звездаша. О свему томе говоре и бројке, с обзиром на то да је одигравши 32 утакмице, у Суперлиги постигао седам, а у квалификацијама за Лигу шампиона три поготка. Када је реч о асистенцијама, уписао их је у свим такмичењима – Суперлига (4), Лига Европе (2), квалификације за Лигу шампиона (2), Куп Србије (1).

Мирко Иванић (9 голова и 13 асистенција) – Једини фудбалер са листе коме фали гол да дође до „дабл-дабла“ је Мирко Иванић, који се поготком против Вождовца приближио поменутом признању. Иванић је ове сезоне постигао седам погодака у Суперлиги, и по један у Купу Србије и квалификацијама за Лигу шампиона. Нема му равног када су реч асистенције у Суперлиги, с обзиром на то да их има 11, уз то је забележио по једну у Лиги Европе и квалификацијама за Лигу Шампиона.

Не сумњамо да ће сва тројица, као и претходно Канга, до краја сезоне проћи кроз циљ, као и Александар Пешић који је постигао 13 голова и уписао седам асистенција на 33 меча.

Претходни текстКуп је наш! Црвена звезда одбранила трофеј Купа Милан Цига Васојевић!
Следећи текстБраво за наше „јеле“!