Поднета кривична пријава против Лесора, одговор „рекреативаца – залуталима“

66

КК Црвена звезда Меридианбет дужан је да обавести јавност како поново не би дошло до дезинфомација, да је у четвртак 16.03.2023.године, и званично поднео кривичну пријаву против Матијаса Лесора због насилничког понашања и мучког ударања нашег првотимца Филипа Петрушева. О наредним корацима детаљно ћемо обавештавати јавност јер желимо да и она види да као клуб чинимо све што је у нашој моћи да ограничимо утицај оних који мисле да могу да раде шта хоће. Међу њих спада и француски држављанин на привременом раду у Републици Србији.

Као клуб који је претходних дана поставио конкретна питања и обраћао се чињеницама на сва дешавања и аномалије које можемо да препознамо, а која воде ка потпуној нерегуларости АБА лиге, нисмо очекивали ништа друго до напада и немуштих одговора, за наш спорт потпуно неважних ликова. Одговоре на сва директно постављена питања као и обично – нисмо добили!

КК Црвена звезда Меридианбет ће на таблоидно обраћање неуке и необразоване особе (у наставку обраћања НН лице), чија је једина заоставштина у спорту гашење једног од најстаријих фудбалских клубова у Србији (Борац из Чачка), један освојен Куп (освојен под сумњивим околностима) као и рекреативно бављење фудбалом (отуда ваљда и термин рекреативно), одговорити са неколико чињеница и питања, на које својеврсни „уметник за обраду неплеменитих метала“ треба да да одговор јавности, која је, укључујући и велики број присталица клуба који представља (и врло често срамоти својим јавним иступима) већ препознала о каквој особи се ради.

Као друштвено одговоран клуб, који уредно измирује обавезе према земљи коју представља (плаћа порез и ПДВ, здравствено осигурање и стаж свим запосленима укључујући и играче) имамо обавезу да обавестимо јавност о каквој особи се ради и покушамо да добијемо одговор на нека питања:

– Када ћете да платите порез Републици Србији који са данашњим даном износи 853.944.964,81 динара – односно 7.279.505,54 евра?
(у прилогу као увид јавности дајемо извештај државног органа, пореске управе – не у еxцелл табели)

Када ћете да престанете да се бавите туђим финансијама ? (наш народ има једноставну реч и опис за такве који гледају и вребају туђе новчанике, и почиње словом Л….)

Колико трофеја сте освојили за време вашег мандата у КК Партизан који траје већ 6 година и колико пара сте потрошили за све то?

Да ли сте „рекреативно“ играли АБА лигу претходних 10 година, потрошили 15 милиона за прошлосезонски буџет, и нисте могли до топ 8 Еврокупа, као и било ког трофеја? Коначно, да ли би могли да нам објасните са ког места на табели АБА лиге сте обезбедили пласман у Еврокуп пред сезону 2021-2022?

Да ли сте на спортском терену обезбедили учешће у ПРВОЈ Евролиги после 10 година (којом се из само Вама знаних разлога дичите)? Ако нисте, како и колико сте платили то учешће и колики Вам је буџет за ову сезону, посебно ако се зна да сте на крају прошле обесмислили најважније такмичење од свих, а то је првенство државе у чијој завршници из само Вама знаних разлога нисте ни учествовали?

Како сте обманули АБА лигу и све клубове на Скупштини спонзорским уговором са компанијом Адмиралбет, преко које сте само месец дана касније обезбедили још већи спонзорски уговор за клуб у који су вас поставили за председника?

– Да ли је компанија Адмиралбет након тога „волшебно“ постала и спонзор неколико „објективних“ портала од којих је један под директном контролом једног од чланова ваше најуже породице?

– Колико спорова на суду против КК Црвена звезда и људи који раде у том клубу, сте изгубили и као тужитељ и као тужени у претходном периоду, уз обавезу да платите милионске одштете?

– Зашто сте имали потребу да фалсификујете печат Спортског Друштва Партизан што је утврђено и графоскопском анализом још пре неколико месеци и лажно се представљате као председник СД?

– Као човеку који за ових 6 година није освојио практично ништа, осим етикете „залутао у кошарку“ и помало лажног друштвеног статуса, НН Лице у српској кошарци нам је ставио до знања да морамо још ангажованије да приступимо решавањима проблема у српској кошарци. Ако такве особе дају себи право да оцењују рад других, баве се тактиком, преокретима на утакмицама и нечијим „рекреативним“ играњем Евролиге (што ћемо поткрепити конкретним бројкама на крају саопштења) у којој Црвена звезда има већи процент успешности и већи број победа – онда је нама то показатељ да српска кошарка незадрживо тоне ка дну.

– Коначно, један од показатеља да стање у српској кошарци није добро је и чињеница да улогу дрвеног адвоката најтрофејнијем тренеру мора да глуми неко ко са кошарком никакве везе нема?

Зато нећемо дозволити да нам моралне лекције дели неко ко је манастиру Хиландар поклонио крадени аутомобил (како региструјете те аутомобиле?), због чега је након тога био приморан да плати два потпуно нова аутомобила?

КК Црвена звезда Меридианбет тренутно најтрофејнији клуб на овим просторима чине: председник, председништво, менаџмент, УО, Скупштина у којој су многи грађани, бивши играчи, спортисти и људи од угледа са регуларно завршеним факултетима и стеченим дипломама, бројни запослени у клубу…и милиони навијача. НН Лице би требало да зна да се не обраћа једном човеку, већ једном великом клубу и то би требало да чини са мало више поштовања и бираним речима – уз наше разумевање да су фонд речи његовог медијског саветника и њега лично мало сиромашнији.

Коначно, једна од сјајних особина српског народа је да надимком савршено опишу карактерне особине неког човека. Надимак НН Лица у крајевима из којих је дојахао на коњу је одавно познат!

За крај, бројкама ћемо поткрепити „рекреативно“ учешће у Евролиги:

2001-02 6. место у групи Д, скор 6-8;
2002-03 8. последње место у групи Ц са скором 4-10;
2003-04 7. претпоследње место у групи са скором 6-8;
2004-05 8. последње место у групи са скором 2-12;
2005-06 8. последње место у групи са скором 2-12;
2006-07 6. место у групи са скором 6-8, учешће у топ 16, скор 2-4;
2007-08 5. претпоследње место у групи са скором 6-8, топ 16, скор 4-2;
2008-09 4. место у групи са скором 5-5, топ 16, скор 4-2;
2009-10 3. место у групи са скором 5-5, топ 16 скор 3-3, учешће на ф4;
2010-11 4. место у групи са скором 5-5, топ 16, скор 1-5;
2011-12 5. претпоследње место у групи, са скором 4-6;
2012-13 6. последње место у групи са скором 2-8
2013-14 4. место у групи са скором 3-7, топ 16, претпоследње место са скором 4-10;

Биланс победа и пораза од оснивања Евролиге 2000.године, клубова из АБА лиге:

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 100 – 144 (укупно утакмица 244)
КК ОЛИМПИЈА 72-115 (187)
КК ЦИБОНА 66 -110 (176)
КК ПАРТИЗАН 93- 149 (242)
КК КРКА 9 – 19 (28)
КК ЦЕДЕВИТА 13 – 31 (44)
КК БУДУЋНОСТ 18 – 52 (70)
КК ЗАГРЕБ 2 – 8 (10)
КК ЗАДАР 4 – 20 (24);

Рекордна посета на утакмицама ЕЛ и Еврокупа у градској Арени – 24 232, утакмица у организацији КК Црвена звезда;

Спортски поздрав
КК Црвена звезда

Претходни текстКарте за Напредак од сутра у продаји
Следећи текстЗвездини џудисти у посети Амбасади Републике Србије у Прагу