Раднички СМ – Црвена звезда 1:3 (1:1)

42

Елиминисали су фудбалери Црвене звезде домаћи Раднички у Сремској Митровици резултатом 1:3 и пласирали се међу осам најбољих екипа у Купу Србије. Питање победника, головима су решили Мирко Иванић, Марко Ракоњац и Кингс Кангва, док су асистентски салдо појачали Осман Букари и Иракли Азаров.

Раднички СМ – Црвена звезда 1:3 (1:1)

Стадион: „ФК Раднички“, Сремска Митровица.

Судија: Павле Илић.

Стрелци: Ђорђевић у 38. минуту (из једанаестерца) за Раднички, а Иванић у 43, Ракоњац у 56. и Кангва у 64. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Илић, Протић, Чарапић, М. Илић (Раднички), Мијаиловић, Канга (Црвена звезда).

Раднички: Остојић, В. Илић, Игњатовић (од 67. Милицановић), Спасојевић, Протић (од 76. Миодраговић), Ивић, Гајић, Ђ. Петровић (од 67. Стевановић), С. Илић (од 57. М. Илић), Чарапић, Ђорђевић (од 67. В. Петровић).

Резерве: Драгићевић, Миодраговић, Милицановић, М. Илић, В. Петровић, Ристовић, Бачанин, Исаиловић, Вујић, Грбовић, Стевановић.

Црвена звезда: Борјан (од 73. Васиљевић), Виго, Ераковић, Лековић, Родић (од 46. Азаров), Мијаиловић (од 46. Кангва), Канга, Иванић (од 57. Мијатовић), Букари, Катаи (од 69. Митровић), Ракоњац.

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Гобељић, Драговић, Азаров, Срнић, В. Николић, Кангва, Пруцев, Митровић, Мијатовић.

Лоши временски услови у виду кише која је константно падала, као и терен који је био натопљен, отежавали су игру двеју екипа, па се спорије ушло у сусрет. Тешко се долазило до казненог простора ривала, па су фудбалери Звезде углавном претили кроз корнере или ударце са дистанце. Управо су из две такве ситуације гађали Катаи и Мијаиловић, потоњи нешто конкретније, али је лопта у 13. минуту завршила тик поред стативе. Како је сусрет одмицао, све више је Звезда комбиновала, па је умало Букари у 19. минуту на додавање Канге погодио, али је у последњем тренутку Спасојевић клизећим стартом спречио гол. Из корнера који је уследио, запретио је Иванић, али гађао преко гола.

Најопаснији после прекида за Звезду, којих је било доста, с обзиром на то да су нас домаћи често фаулирали, био је млади Лековић, па је и у 28. минуту гађао главом преко гола, након центаршута Канге. Имао је Катаи зицер у 31. минуту када га је Букари додавањем спојио са голом, а он шутирао поред Остојића, те је лопту са гол линије избацио Игњатовић и спасао домаће у ситуацији из које је деловало да ће Звезда доћи до предности. Готово, без конкретне прилике, домаћи су дошли до вођства у 38. минуту када је Мијаиловић играо руком у казненом простору, а Ђорђевић преузео одговорност и погодио са 11 метара. Није се дуго чекало на Звездино изједначење, а играо се 43. минут када је Мирко Иванић искоса са леве стране лукаво гађао, а Катаи стајао таман толико испред Остојића да му засмета, те је лопта завршила у мрежи домаћина.

Милојевић је направио двоструку измену на полувремену, па су се на терену нашли Азаров и Кангва уместо Родића и Мијаиловића. Добро су домаћи излазили у блок у готово свакој ситуацији када је Звезда била у прилици да запрети, па су Азаров и Катаи погађали дефанзивце Радничког у два наврата. Конкретнију претњу упутио је Кангва у 51. минуту када се после центаршута са леве стране нашао у прилици и са десетак метара шутирао, али није то учинио прецизно, те је лопта завршила поред гола. Преокренула је Звезда резултат и то више него заслужено када је у 56. минуту Букари центрирао за расположеног Марка Ракоњца, а он надскочио капитена домаћих Илића и из петерца погодио. Могао је Букари, три минута касније, да се награди голом, али је гађао поред стативе, а у међувремену је и Мијатовић заиграо уместо Иванића.

Није ту Звезда стала, па је Кингс Кангва погодио у 64. минуту када је Азаров прошао по левој страни и у паду послао оштру лопту за Замбијца који је само преусмерио у празну мрежу из петерца. Мало је фалило и да Канга уз помоћ ветра изненади Остојића и погоди у 67. минуту, али је оквир гола био савезник домаћина, иако би то био спектаклуларан погодак, с обзиром на то да је ударац био са готово 25 метара. Наставио је Милојевић да мења, па се на терену нашао Митровић уместо Катаија, али и Васиљевић на голу. Умало је Мијатовић стигао до првенца у сениорском тиму Црвене звезде, када је у 73. минуту из слободног ударца прописно намучио Остојића који је морао да пошаље лопту у корнер. Растрчао се Азаров по левој страни, па је могао да понови асистенцију у 80. минуту када је проиграо Митровића који је гађао тик поред стативе, али је резултат остао исти до краја меча.

Претходни текстНова три бода за кадете
Следећи текстМилојевић: Навијачи за пример