Нова три бода за кадете

49

Кадети Црвене звезде су дошли до важна три бода на гостовању у Краљеву против домаће Слоге, јер су у оквиру 20. кола првенства славили резултатом 0:2. Мрежу ривала су погађали Урош Тегелтија и Вукашин Ивановић, док су се као асистенти издвојили Андреј Петровић и Давид Ђурић, а оба гола су пулени Слађана Николића постигли главом.

Слога (КВ) – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „Градски стадион“, Краљево.

Судија: Предраг Симић.

Стрелци: У. Тегелтија у 24. и Ивановић у 90. минуту.

Жути картони: Белаћевић, Весковић (Слога), Младеновић (Црвена звезда).

Слога (КВ): Спасојевић, Белаћевић, Вуковић, Весковић, Бабић, Станојевић, Каличанин, Кошанин, Антонијевић (од 83. Михајловић), Вуксановић (од 63. Јоковић), Виријевић (од 90. Мрвић).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Ђурић, Илић, Милосављевић, Младеновић (од 46. Стојановић), Вукојевић (од 69. Василић), Петровић, Максимовић, У. Тегелтија (од 59. Маркочевић), Голубовић (од 76. Ивановић).

Наставила је чета Звездиних кадета да побеђује ривале, па смо сада у низу од шест узастопних победа. До вођства смо могли да стигнемо већ у 11. минуту када је Петровић гађао из слободног ударца, а Спасојевић лопту одбио до Тегелтије, после чијег волеја се затресла статива. Претио је и високи Голубовић, па је у 22. минуту гађао тик поред стативе након што се добро ослободио чувара. Бункер домаћих пробијен је у 24. минуту када је Петровић после скраћеног корнера и комбинације са Максимовићем центрирао за Уроша Тегелтију, који се поново сјајно снашао у казненом простору ривала и поред виших чувара успео да се избори за позицију да главом матира Спасојевића. Претили су Милосављевић и Голубовић до краја првог полувремена, али се резултат није мењао.

Голубовић је гађао са дистанце и најавио нову офанзиву црвено-белих која је умало кулминирала у 50. минуту када је Тегелтија, поново, из волеја затресао стативу. Домаћи су повремено и спорадично претили, али је Звезда имала потпуну контролу утакмице, па је и расположени Вукојевић умало у 62. минуту удвостручио предност. Није он био једини, јер су претили и Максимовић, Маркочевић и Василић, али је на крају, најпрецизнији био Вукашин Ивановић. Прошао је брзоноги Ђурић по левом боку у надокнади времена и „погодио у трепавицу“ Ивановића који је закуцао лопту у мрежу и поставио коначан резултат.

Претходни текстКадети и кадеткиње Црвене звезде наставили успешан низ
Следећи текстРаднички СМ – Црвена звезда 1:3 (1:1)