КК Црвена звезда – Чекамо званичну реакцију АБА лиге јер су правила јасна!

58

КК Црвена звезда Меридианбет жели овом приликом да упозна јавност са прекршајем који је починио Матиас Лесор нападом на кошаркаша Црвене звезде Филипа Петрушева, по дисциплинском правилнику АБА Лиге, како не би дошло до погрешних интерпретација и тумачења тежине прекршаја које су се појављивале у јавности у претходна два дана.

Матијас Лесор је приликом напада два пута песницом ударио у главу играча нашег сениорског тима и репрезентативца Србије Филипа Петрушева по завршетку утакмице 21. кола регионалне лиге.

За овакву врсту прекршаја, прописане казне су следеће:

Чланак 26. Врсте прекршаја:
26.1 Следећи прекршаји сматрају се озбиљним прекршајима:

а) Физичка агресија против чланова службеног особља, другог појединца, јавности, или било које особе опште…

Чланак 27. Санкције
27.1 Посебне санкције за озбиљне прекршаје:

Озбиљни прекршаји који су напред наведени кажњавају се следећим санкцијама:

а) Новчана казна у износу од 3.001,00 Еур до 50.000,00 Еур
б) Трајна или привремена забрана приступа дворанама на раздобље од три до петнаест (3-15) утакмица;
ц)Трајна или привремена дисквалификација из такмичења у раздобљу од три до петнаест (3-15) утакмица;

Постављамо јавно питање, да ли ће дисциплински судија АБА Лиге Хрвоје Видан, имати храбрости да са најтежи могући прекршај изрекне и највећу прописану казну?

Коначно, како АБА лига не би дефинтивно склизнула у нерегуларност, безвлашће и самовољу појединаца, у којој је дозвољено вређање, претње, уцене, и примена правилника (али само за неке клубове) од спортског директора АБА лиге Милије Војиновића захтевамо да спроведе хитну истрагу о утакмици 20.кола АБА лиге која је одиграна у Сплиту, а која је завршена тако што је играч са пет личних грешака играо (и директно утицао на) завршницу те утакмице. Код овакве, најтеже грешке, односно материјалне повреде правила, зна се процедура, и КК Црвена звезда Меридианбет захтева да се она поштује и донесе одлука по правилнику лиге!

Уколико се то не догоди, сматраћемо ову лигу и дефинитивно нерегуларном, јер након свега горе наведеног, ово би заиста била лига без преседана у Европи у којој је и то могуће.

КК Црвена звезда Меридианбет као сувласник лиге (што многи очигледно заборављају) бориће се за њен легитимитет и кредибилитет, јер само тако АБА лига може да сачува минимум свог достојанства и такмичарског утицаја. За унапред режиране представе постоје бројна позоришта широм простора на којима се игра АБА лига, верујемо да је драж спорта управо у чињеници да и тимови попут Цибоне (КК Црвена звезда није имао никакву замерку након поштено изгубљене утакмице у Загребу) Сплита, Задра или било кога другог – имају шансу и могу да победе било кога. Неки не мисле тако. Али тако неће моћи…

КК Црвена звезда Меридианбет

 

Претходни текстАмбасадор Тодоров уприличио пријем за Звездине џудисте
Следећи текстОд четвртка у продаји карте за наредне три утакмице у Београду