Звездиних 11 у младој и омладинској репрезентацији

52

У мартовском репрезентативном циклусу, окупиће се млада и омладинска репрезентација Србије, а укупно 11 фудбалера Црвене звезде је добило позиве. Од наших првотимаца, ту су Стефан Митровић, Стефан Лековић, Јован Мијатовић и Јован Миладиновић.

Стефан Митровић, који је главна звезда младе репрезентације Србије, одиграо је седам утакмица и постигао четири гола, а очекује се да настави у том маниру и буде ударна игла нашег тима у квалификационом циклусу који следи од септембра 2023. године. Брзоноги офанзивац је стигао да дебитује и за сениорску репрезентацију Србије и нема дилеме да представља будућност домаћег фудбала.

Осим Митровића, на списку је још шест Звездиних фудбалера који се кале у другим клубовима, а реч је о: Владимиру Лучићу (2002, крилни нападач, Чукарички), Урош Лазић (2003, десни бек, Радник), Никола Станковић (2003, дефанзивни везни, Напредак), Никола Кнежевић (2003, офанзивни везни, Напредак) и Јован Митуљикић (2003, крилни нападач, Младост ГАТ). Србија ће се састати са Италијом (24. март) и САД-ом (28. март).

Окупила се и репрезентација Србије до 19 година која ће кроз завршни турнир у Пољској, где су нам осим домаћина (28. март), ривали још Летонија (22. март) и Израел (25. март), а на списку селектора нашла су се три Звездина првотимца – Јован Миладиновић, Стефан Лековић и Јован Мијатовић, као и двојац који се кали у Графичару, односно ОФК Београду, а реч је о Виктору Радојевићу (леви бек) и Огњену Мимовићу (десни бек). Само првопласирани у групи добија визу за Европско првенство у Малти.

Претходни текстЗвездаши на позајмици – Олањинка и Панков у мету
Следећи текстЧеститка Драгану Џајићу