Звездаши на позајмици – Олањинка и Панков у мету

47

У викенду за нама – Питер Олањинка и Радован Панков су се уписали у стрелце и тако издвојили од укупно 11 фудбалера који су из Црвене звезде на позајмицама у другим клубовима.

Нигеријски нападач је стигао до цифре од 15 постигнутих голова ове сезоне у свим такмичењима. Невероватна је форма фудбалера који ће званично постати део Црвене звезде на лето. У важној утакмици за титулу шампиона Чешке, Славија из Прага је савладала Викторију Плзен са 2:1. Иако је домаћи тим имао резултатски заостатак, гол Олањинке је преломио меч. Играо се 50. минут утакмице када је високи центарфор био највиши у казненом простору противника, а потом је главом закуцао лопту у мрежу са петерца.

У листу стрелаца овог викенда се уписао и Радован Панков. На стадиону “Карађорђе” домаћин је однео победу, али су све очи биле упрте у стаменог штопера, нарочито у 72. минуту меча. Искористио је популарни Раша сјајан центаршут из слободног ударца и матирао голмана. Пре свега, извукао се Панков на другу стативу и перфектним ударцем главом скинуо “паучину”. У знак поштовања према клубу где је поникао, Панков није прославио погодак, што је довело до аплауза домаће публике. Владимир Лучић је на терену провео 90 минута и поново био један од најкреативнијих играча гостујуће екипе, али није остварио конкретан учинак.

На дуелу између Спартака и Младости ГАТ, наш клуб је имао представнике на обе стране. Петар Станић је бранио боје екипе из Суботице, а као што је то био случај на претходним утакмицама, диктирао је темпо игре плаво-белих. Са друге стране веће поверење Ненад Лалатовић је указао Илији Бабићу који је одиграо цео меч за клуб из Новог Сада, док Јован Митуљикић није улазио на терен. У још једном ремију између Радника и Јавора, боје тима из Сурдулице су бранили Урош Лазић и Андрија Радуловић. Млади десни бек из класе 2003. се усталио у дефанзивној линији Радника те пружа све боље и сигурније партије. Радуловић је био константа претња за клуб из Ивањице, али није имао среће да се у неколико наврата упише у листу стрелаца.

Немања Мотика је добио прилику да заигра у другом полувремену за Аустрију Лустеану, те је био део победе његовог тима над Волфсбергом. У оквиру 23. кола Прве лиге Србије, ИМТ је био бољи резултатом 2:1 против Металца на свом терену. Цео меч на високом нивоу је одиграо Никола Глишић крај десне аут линије, док Александар Лукућ није добио прилику.

Са повредама и даље кубуре Зоран Поповић и Секу Саного тако да их нисмо гледали на терену овог викенда. Милош Гордић и Марко Стаменић су били ван протокола на мечевима АЕК Ларнаке, односно Копенхагена. Шансу са клупе у Каљарију је чекао Филипо Фалко, али није добио прилику.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – без наступа
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у победи над Металцем (2:1)
Урош Лазић (Радник) – 90 минута у ремију са Јавором (0:0)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у поразу од Војводине (3:2)
Александар Лукић (ИМТ) – без наступа
Секу Саного (Париз) – без наступа
Никола Станковић (Напредак) – 46 минута у поразу од Радничког 1923 (3:0)
Марко Стаменић (Копенхаген) – без наступа
Никола Кнежевић (Напредак) – 62 минута у поразу од Радничког 1923 (3:0)
Петар Станић (Спартак) – 78 минута у ремију са Младост ГАТ (0:0)
Филипо Фалко (Каљари) – без наступа
Андрија Радуловић (Радник) – 58 минута у ремију са Јавором (0:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – 90 минута у поразу од Војводине (3:2)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 18 минута у победи над Волфсбергом (0:1)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – без наступа
Питер Олањинка (Славија Праг) – 90 минута у победи над Викторијом Плзен (2:1)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 90 минута у ремију са Спартаком (0:0)

Претходни текстМилојевић: Приступ мора да буде прави
Следећи текстЗвездиних 11 у младој и омладинској репрезентацији