Пораз Црвене звезде у Арени

57

Кошаркаши Црвене Меридианбет изгубили су на гостовању Партизану резултатом 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15). Звезда је у првом полувремену имала предност од чак 20 разлике, али је све то изгубила у другом полувремену делом због лоше игре, али и скандалозних одлука судија који искључили Факунда Кампаца са непостојеча два пенала и бројним спорним одлукама које су директно утицале на исход ове утакмице.

Утакмицу у Арени која је поново обиловала бројним увредама са трибина обележило је и срамно понашање центра противничке екипе Лесора који је два пута песницом ударио Филипа Петрушева центра Црвене звезде и због тога клуб очекује реакцију дисциплинског судије АБА лиге и најстрожију казну за срамно понашање на крају утакмице.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Кампацо са 21 постигнутим поеном уз 5 асистенција. Добар меч је одиграо такође Митровић са 17 поена.

Домаћин је нешто боље отворио меч (5:2), али Звезда од тог момента прави серију 1:17 (6:19) на крилима маестралног Факунда Кампаца који је био апсолутни лидер на паркету. У нападу му се прикључио расположени Бентил, а резултат на крају прве деонице је био убедљивих 13:24.

Црвено-бели су наставили да контролишу игру, а предност се константно повећавала захваљујућим чврстој одбрани и паметним решењима у нападу. Ово је био период игре који је обележио Кампацо својим маестралним потезима у виду тројки преко руку и асистенцијама које само он види. Црвено-бели су у јендом моменту дошли на 20 поена разлике (26:46), али је Партизан до полувремена успео да смањи тај заостатак 34:48.

Најефикаснији у овом длеу игре је био Факунфо Кампацо који је уписао 21 поен, док је Бентил додао 8.

Црвено-бели су до средине треће деонице одржавали двоцифрену предност (45:58), али од тог момента настаје огроман пад у игти наше екипе, а Партизан је мало по мало смањивао разлику. У последњу четвртину се ушло при резултату 63:66.

Велики пад наше екипе наставио се у последњих 10 минута утакмице када је домаћин у потпуности птеокренуо резултат, а потом дошао и до двоцифрене предности. Коначан резултат 92:81.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 8, Лазаревић 5, Кампацо 21, Митровић 17, Мартин 5, Добрић 3, Ивановић 2, Недовић, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 7, Бентил 10;

Партизан: Лесор 27…

Звезда следећи меч игра у петак на гостујућем терену против Барселоне у оквиру Евролиге, док се АБА лига наставља два дана касније кад ће црвено-бели дочекати Студентски Центар.

Претходни текстМВП против Новог Пазара – Гелор Канга
Следећи текстЗимска лига пионира и петлића