МВП против Новог Пазара – Гелор Канга

113

Гелор Канга је био изузетно расположен на утакмици против Новог Пазара, у којој је наш тим на прослави 78. рођендана клуба славио са убедљивих 5:1. Звездин Габонац је уписао 200. меч у црвено-белом дресу, а јубилеј улепшао са два постигнута гола и исто толико асистенција, те је према статистичкој платформи ИнСтат са индексом 269 заслужено понео титулу најбољег играча наше екипе у 26. колу Суперлиге Србије.

Изабраници Милоша Милојевића су навијачима приредили рођендан за памћење. Пет голова на Маракани и сјајни потези првотимаца нашег клуба су увеличали 78. годишњицу оснивања Црвене звезде. Гол Новог Пазара су погађали Ракоњац, Катаи и Канга, који је на јучерашњем мечу показао зашто носи титулу једног од најомиљенијих странаца који су наступали за црвено-беле у 21. веку.

Према статистичкој платформи ИнСтат, луцидни Габонац је био на висини задатка готово у свим сегментима игре. Када је у питању дуел игра, Звездина осмица је била успешна у 18 од 24 дуела, што у процентима износи 75 посто. Нашао се везни играч наше екипе у једном ваздушном дуелу на утакмици и из њега изашао као победник, а пођеднако је био успешан и у окршајима са играчима Новог Пазара у фази напада, као и дефанзивним дуелима.

Канга је познат по креативној црти у игру, а да омалени везни фудбалер воли ситуације у којима је у прилици да прикаже своје способности када су дриблинзи у питању, нема никакве сумње. Расположење је код феноменалног везисте било на високом нивоу, те је тако у осам од 11 ситуација његов дриблинг био нерешива енигма за фудбалере гостујуће екипе. Дефанзивно Звездин играч од поверења није ни мало заостајао, те је тако два пута успешно стартовао на лопту и одузео једну више, од тога три на половини Новог Пазара.

Упутио је Канга три ударца, од тога сва три у оквир гола. Један од најбољих играча наше екипе био је и када су у питању додавања, с обзиром да је забележио 84 процента успешних пасова. Ефикасна је била Звездина осмица на утакмици против Новог Пазара и звездашима донела нове радости уз постигнуте голове и сјајне потезе на својој 200. утакмици, а нема никакве сумње да ће и у будућности наставити у истом ритму.

Претходни текстЗвезда ТВ | Рођендан за петицу
Следећи текстПораз Црвене звезде у Арени