Милојевић: Приступ мора да буде прави

47

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 15 часова гостовати Радничком из Сремске Митровице у оквиру осмине финала Купа Србије, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

Видећемо да ли сви могу да играју, с обзиром на то да је мало времена прошло од претходне утакмице, тако да ћемо после данањег тренинга знати ко је најспремнији за сутра, иако ми делује да је ситуација релативно добра. Свакако нам је то претпоследња утакмица пред репрезентативну паузу, па нема потребе за већим одмором – почео је Милојевић.

На најбољи могући начин се звездашима представио Марко Ракоњац – головима, а Милојевић верује да тако може и Мијатовић.

– Може свакако да буде на том нивоу, иако је доста млађи. Ракоњац има искуство из Суперлиге, старији је од Мијатовића пет година, није то мала разлика, тако да верујем да има простора да буде на том или већем нивоу.

Верује Милојевић у креативност Николића.

– Вељко је један од наших најкреативнијих везних играча, али се види да је био повређен и да је то оставило трага. Да би га реално оценили за ову сезону, мора да одигра три до пет утакмица у контиуитету, па да онда видимо где је. То што је требао да одради, одрадио је. Треба му лопта у ногама да креира, а кад нисте у меч форми, може да дође до проблема.

Звезда је била изузетно ефикасна против Новог Пазара.

– Голови увек треба да дођу из добре игре и улагања, како би се на крају постигло пет погодака. Некад успемо, некад не, али битна ми је комплетна слика и увек бих волео да дамо три или више голова и због навијача и играча, да се стекне рутина и осети надмоћ, те да будемо свесни да то можемо да приказујемо у континуитету.

Раднички је јесенас у Купу Србије елиминисао Партизан.

То је свакако модел како ће играти против нас, тако да смо гледали ту утакмицу у анализи. Сваког противника ког скаутирамо, гледамо у том смислу да против нас и вечитог ривала играју исто. Гледао сам Раднички и против Графичара јесенас, то је чврста екипа, такмичарска, имају три, четири играча са искуством из Суперлиге. Добри су на офанзивном прекиду, те је битно да однос буде прави и залагање максимално. Не желим да размишљамо као да играмо против екипе која је ранг испод. Ако приступ буде прави, неће бити проблема – подвукао је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Раднички Сремска Митровица
Следећи текстЗвездаши на позајмици – Олањинка и Панков у мету