У сусрет противнику – Раднички Сремска Митровица

63

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 15 часова гостовати Радничком у Сремској Митровици у оквиру осмине финала Купа Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Биће ово прва утакмица између ова два клуба, с обзиром на то да Раднички никада није наступао у елитном рангу такмичења, као и да се до сада нисмо састајали у куповима.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви они који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце, моћи ће да директан пренос утакмице осмине финала Купа Србије, између Радничког из Сремске Митровице и Црвене звезде, гледају на Звезда ТВ. Путем нашег студија можете пратити меч из више различитих углова, а програм за све гледаоце наше клупске телевизије почиње сат времена раније, тачније од 14 часова. Такође, меч можете пратити каналу Аренаспорт Премиум 1 од 15 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе у фантастичној форми од старта пролећног дела сезоне и у претходном колу смо савладали Нови Пазар са убедљивих 5:1. По два поготка постигли су Гелор Канга и Марко Ракоњац, а сласт гола осетио је и Александар Катаи. Звезда је прва на табели Суперлиге Србије са освојена 72 бода из 26 мечева, уз гол разлику 70:10. У првој рунди Купа Србије, савладали смо Мачву у Шапцу са 0:2 головима Немање Милуновића и Кингса Кангве.

Када је реч о сремскомитровачком Радничком, он се такмичи у другом по рангу такмичењу – Првој лиги Србије, где се налази на седмој позицији са 32 освојена бода из 23 меча уз гол разлику 18:17. На претходној утакмици, резимирали су са Радом (2:2) на Бањици, а у стрелце су се уписивали Никола Игњатовић и Крста Ђорђевић. Велико изненађење направили су у првој рунди Купа Србије, када су након 1:1 после 90 минута, после једанаестераца избацили Партизан, а тада је у надокнади времена погодио Јован Маринковић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Незамењив међу стативама је млади Михаило Драгићевић, који је постао херој у поменутој пенал серији након које је Раднички елиминисао Партизан. Крај десне аут линије, у дефанзиви, је капитен Владимир Илић, док штоперски тандем чине Никола Игњатовић и Немања Спасојевић. Све више се намеће млади леви бек Илија Миодраговић, који је био и део репрезентативних селекција пре неколико година. Испред одбране деловаће прекаљени Лазар Ивић и млађани Урош Гајић, а на позицији предњег везног је Звездино дете – Ђорђе Петровић. По боковима су Стефан Илић и Никола Грбовић, а најистуренији је Крсто Ђорђевић, први стрелац екипе са шест погодака у досадашњем делу сезоне.
Шансу са клупе ће вероватно чекати Никола Ристовић, Алекса Вујић, Милован Илић, али и Матеја Бачанин, који је такође прошао Звездину школу.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Павле Илић
Први помоћник: Марко Живковић
Други помоћник: Александар Говедаровић
Четврти судија: Давид Матић

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ:

ТСЦ – Железничар 2:0
Раднички НБ – Радник 1.2
Раднички – ИМТ 3:0
Нови Пазар – Колубара 2:1
Војводина – Младост ГАТ 2:1

Среда, 17 часова – Металац – Чукарички
Среда, 19 часова – Спартак – Напредак

Претходни текстКК Црвена звезда – Ово није лига и представа једног човека, већ свих клубова!
Следећи текстМилојевић: Приступ мора да буде прави