Црвена звезда Меридианбет дочекује првака, екипу Ефеса (среда, 20.30)

46

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују екипу актуелног шампиона Европе Анадолу Ефеса у утакмици 27.кола Евролиге.

Тренутак у коме у халу “Александар Николић” стиже двоструки узастопни шампион Евролиге након тешког пораза од Цибоне у регионалној лиги није можда најбољи, али су црвено-бели спремни да одиграју добру утакмицу пред пуним трибинама (карте распродате) и покушају да дођу до победе.

Утакмица Црвена Звезда Меридианбет – Анадолу ЕФЕС игра се у среду од 20.30 часова у хали “Александар Николић” и прва је од две утакмице нашег тима у дуплом колу (петак Панатинаикос Атина).

Пред овај меч тренер Душко Ивановић каже:
Играмо против екипе која је европски првак, комплетна су екипа са играчима који играју једна на један, играју пик ен рол, одлично шутирају… Мислим да у овој ситуацији више себе морамо да гледамо. Да играмо са самопоуздањем и агресивношћу које смо имали раније и онда да видимо… Још имамо реалне шансе за ТОП 8, ово искрено кажем. Али да бисмо имали те реалне шансе, морамо да почнемо да побеђујемо. Тешко је после онаквог издања у Загребу које смо имали. Свима је тешко. Свесни смо тога, да је то прошлост и да приступ игри никад више не сме да се понови. Ми можемо да изгубимо, али један играч Звезде мора да има другачији приступ. И због наших навијача чију величину још једном морам да истакнем. После таквог пораза су нас подржали. Мислим да понекад неко треба да те лупи мало шамарчином, да се освестиш, да видиш где си. А не да си горе, него да стојиш чвртсо на земљи – рекао је Ивановић.

Бек Црвене звезде Меридианбет, Лука Вилдоза: – Имали смо добар заједнички разговор након недељне утакмице. Наставићемо да се боримо, да се држимо наших основа И вратићемо се. Играли смо грозно, али нисмо били уопште у елементу. У Евролиги играли смо добро против Албе прво полувреме, друго је било баш лосе, а против Бајерна готово целу утакмицу… Имамо добар тим, имамо одличан стручни штаб и нашег тренера који нам каже да останемо мирни, овде смо да победјујемо и бићемо ок. Радимо напорно И бићемо добро – рекао је Вилдоза.

Након утакмице у Београду, екипа се већ у четвртак већ у јутарњим часовима сели у Атину где ће већ у петак одиграти меч 27.кола ЕЛ са Панатинаикосом.

Претходни текстЗвезда најбоља на Првенству Србије за сениоре
Следећи текстЦрвено-бели без среће против Радничког у Крагујевцу