Звезда најбоља на Првенству Србије за сениоре

129

Џудисти Звезде на најбољи начин обележили су рођендан црвено беле спортске породице. Звање најуспешнијег клуба на Првенству Србије отишло је још једном на добро познату адресу шампиона, Љутице Богдана 1а. Трофејна ризница нашег џудо клуба богатија је за пет златних, једним сребрним и пет бронзаних одличја.

Шампиони Србије у својим категоријама постали су Страхиња Бунчић (до 66 кг), Марица Перишић (до 57 кг), Милица Жабић (преко 78 кг), Филип Јовановић (до 73 кг) и Бојан Дошен (до 100 кг).

Вицешампионско звање припало је Надежди Петровић (до 73 кг), док су се бронзаним одличјима окитили Мина Гачић (до 52 кг), Теа Тинтор (до 63 кг), Милица Михајловић (до 70 кг), Вук Илић (до 73 кг) и Марко Сарић (до 81 кг).

Милан Вујко потпредседник ЏК Црвена звезда није крио задовојство још једним врхуским резултатом наших џудиста.

Утисци су добри, јер смо показали да смо најбољи тим, освојили смо највише медаља, самим тим и највише бодова. Такмичари су показали оно што смо од њих очекивали, па могу да закључим да је било једно успешно такмичење. Наши планови су да будемо још бољи, да овај шампионски низ наставимо и на међународној спортској сцени – рекао је Милан Вујко, потпредседник Џудо клуба Црвена звезда.

Марица Перишић је очекивано блистала на Првенству Србије и још једном потврдила доминацију у конкуренцији до 57 килограма.

Данашњи дан је доста добро протекао, више је било као тренинг такмичење, јер нам следе велика такмичења, Првенство света, Гран слемови, тако да је ово био тест. Претходне три године сам такође била првак државе, ово ми је четврта титула и драго ми је због тога и желим тако да наставим – рекла је Марица Перишић.

Најсјајнијом медаљом, овога пута јубиларном окитила се и Милица Жабић, Звездина узданица у категорији преко 78 килограма.

Ово је моја 20 медаља у сениорској конкуренцији тако да сам баш срећна, задовољна сам учинком. Дан је протекао уобичајено, без неких већих потешкоћа. Не могу да кажем да борбе нису биле тешке, али је било лакше него иначе – рекла је Милица Жабић.

Стахиња Бунчић је на овом Првенству Србије освојио четврто злато у низу што су верни навијачи са трибина Шумица поздравили великим аплаузом.

-Одрадио сам, све сам испоштовао што сам зацртао са тренером, одрадио сам борбе рутински, победио сам све мечеве, ово ми је уједно и четврта титула у низу, тако да настављамо још боље, још јаче и надам се да се видимо следеће године на истом месту са истом медаљом.

Филип Јовановић још једном је обрадовао све навијаче црвено беог тима врхунским резултатом.

Ово је трећи пут да сам освојио титулу шампиона државе, прошле године сам такође освојио злато као и 2019. Заиста сам срећан и задовољан. Желим да захвалим тренерима и Управи Клуба на поверењу, подршци и одличним условима које имамо – рекао је Филип Јовановић, категорија до 73 кг, прво место Џудо клуб Црвена звезда.

Бојан Дошен још једном је потврдио квалитет у конкуренцији до 100 килограма и допринео Звездином тријумфу у генералном пласману.

Представио сам се у најбољем светлу, како се и очекивало. Победио сам све мечеве у врло кратком року и драго ми је да сам тако представио мој клуб ове године. Следи ми олимпијски тренинг камп у Нимбургу, а затим и Гран Слем у Грузији – устакао је Бојан Дошен.

Спортско друштво Црвена звезда честита џудисткињима и џудистима, стручном штабу, менаџменту и свима у Џудо клубу Црвена звезда на још изузетним резултатима и освојеним медаљама.

Претходни текстЗвездини бисери – 11 голова омладинаца и кадета
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет дочекује првака, екипу Ефеса (среда, 20.30)